Jojo och hinder.

Igår var Emilia till stallet. Hon har varit 2veckor i Thailand så hon har därför ej hunnit och hoppa tidigare. Emilia är slltså tjejen som hoppade Jojo åt mej i Stall Grann. Emilia hoppar Jojo bra för hon låter Jojo själv sköta jobbet utan att störa henne. Ända hon gör att hålla Jojo lugn. Igår var första gången Jojo fick hoppa riktiga hinder sedan typ september. Behöver jag säga hur överlycklig hon var. Hon älskar ju att hoppa. Jag har endast själv skuttat sockerbitar med henne.
Jag lagade en kombination på ett steg emellan, tog fram muren och sen en sockerbit som uppvärmning. Jojo har aldrig hoppat en mur under den tid jag haft henne.Jag har aldrig varit på en plats var det funnits en mur alltså. Tänkte att hon ens skulle lite tittat på muren men nope, inte en blick annat än över med spetsade öron.
Visst var hon het som bara den. Men efter ett tag så började hon lyssna mycket fint.
Var så glad när Emilia som ej ridit henne på ett tag märkte samma skillnad som jag att Jojos steglängd har förbättras öerhört mycket. Hon har nu för tiden fina långa rörelser. Tidigare var hon mera låst och lite ponnysteg i henne. Jag har ju alltid sagt att hon har så långa fina rörelser i lina och när hon springer fritt men att jag ej vet hur jag ska få fram rörelserna under ridning. Nu har jag fått dem på nåt sätt som jag riktigt ens vet vad jag gjort. Bakbens trampet är åxå ännu bättre än innn. Visst har hon varit en lång tid effektiv bak men inte som nu. Kortfattat så är jag bara glad över allt hur hon är just nu.

Sen vi flyttade så är ända att hon blivit ganska fast i resten av hästarna. Så när man fixar henne i ordning så är hon rolös. Hon trampar på hela tiden och skiter. Hon skiter aldrig när ma rider. Men innan så varhonju alltid och halvsov när jag gjorde henne i ordning, därför är jag ovan med detta. Men inget man ska börja bli arg på henne för. Det skulle bara göra henne mera stessad. Det är bara att vra som vanligt och ej bry ej. Hon har ju endast varit 3veckor ännu i nya stallet. Vi trivs otroligt bra.

Ha en bra helg allihopa.

/Maria

  • 378 visningar

Gillar