Hej

Så var julen förbi för min del. Julen är ej längre samma som förr när barna var små. Ända jag gillar under julen är maten.Annars är det absolut inget som jag längtar efter alls mera. Vi firade lika som alla år innan, här hemma.

Nu är det två och en halv vecka sen Lucys näsborrsförstoring och den lyckades över förväntat. Så vi är så glada för det.
Snart är det daga för Lexy, Sebastians staffy, att inta the showrings. Ska bli så kul att börja ställa ut henne. Nog såg man ju på bilderna att hon var fin redan som mini bebis men inte trodde vi att hon verkligen var så otroligt fin. Är ju en ny ras för mej så allt är rätt så nytt. Hennes far är multi CH och WW. Även mor är CH. Så stamtavlan är som jag redan tidigare skrivit otroligt fin.

Luna är inne i trotsålder nu. Det märks ju så bra för att hon hela tiden lydit så otroligt bra medan hon nu flaxar på hit som dit. Alltså hon kan mitt i allt börja leka medan hon går i koppel till exempel. Det får hon ej göra. När man går så går man. Hon är så sällan kopplad tack å lov för annars sku jag få spunk med henne just nu. Sen kommer hon ej in när man ber. Hon vill vara ute konstant. Ingen skillnad fast det ösregnar så står hon ute på gården och tuggar på sin stora vattenkanna. Hon kommer in först när hon själv vill. Hon är godisugen så det går inte att muta henne ens. Nå det ska väl gå över snart igen :) Tack och lov så lyder hon lös väldigt bra fortfarande. Ett bra exempel var när vi igår var ut och rida. Luna var lös och det hoppade en hare ut på åkern rakt framför näsan på henne. Hon började direkt jaga den och jag skrek "Luna nej" och hon vände direkt och kom tillbaka till mej och Jojo. Inte för att hon skulle fått fast haren men den stackarn måste ju ha blivit jätte rädd för Luna. Varken Hemi eller Lucy fattade nåt av hela saken. De trodde nog bara Luna sprang för nöjets skull. Jojo stannade till och följde haren med blicken tills den ej syntes till längre.
Igår var Jojo jobbigt het. Så där jätte jätte het. Hon galloperade så samlat att det var i skritt hastighet. Traven var jätte svår att sitta i. Tur att jag har mina nya ridbyxor med det bästa silikon jag nånsin haft i baken. Annars hade jag varit ovanför sadeln konstant.

Imorgon är det jobb igen. Sen ska jag vara ledig ända tills måndagen. Känner att jag verkligen behöver denna ledighet. Jag är trött i hela kroppen. Jag har även så mycket att göra så måste hinna med allt. Så kvällstur imorgon men sedan ledigt är super!

Nu ska jag fara på gården och leka med mina små hundar. Inte för att de kommer leka utan antagligen bara stirra på mej :) De är ej så lekfulla längre, mina gamlingar ❤
-M-

  • 1 953 visningar

Gillar

Kommentarer