Gårdagen=måndagen

Jag har lust att skriva men jag inte nåt speciellt som jag skulle kunna skriva om. Men vill man skriva så då ska man skriva. Gårdagen var fylld med jobb men med lite "håltimmar" här och var. Så far jag jobbade 8-19.00 så betyder det ej att jag skulle varit fast exakt hela den tiden. Mika har kvälls tur så hundarna har det lyxigt som vanligt. Nå men back to the dogs. Robin kom igår med Lucy till oss för att vi nu då skulle ta steget att låta henne träffa vårsn badass Hemi. Alla vet att han är känd för att ej gilla främmande hundar utan han vill äta upp dem i en munsbit. Han är även så kvick i vad han gör och med en käk full av styrka. Så man ska ta detsäkra före det osäkra med honom. Man vill ej han ska få tag i "bytet". när han väl accepterar den nya hunden så skulle han aldrig göra den illa.Han skyddar den in i det sista när den är en av hans gäng.
Nå jag var orolig pga att Lucy är så liten ännu. Även för att hon är en valp utan allt som heter rädsla. Hon är så jäkla "på" och så grymt modig. Vi bestämde oss för att Robin, som Hemi avgudar, håller lilla Lucy i famnen så Hemi ser det. Robin satt sej på trappan ute och Hemi gick fram för att snusa. Jag höll svagt tag i Hemi ifall han skulle visa anfall. Han viftade på svansen hela tiden. Men det betyder ej alltid possitivt i hans fall heller. Men nu var det absolut inga problem. Lucy ner på marken och Hemi och hon stack iväg längst ner på gården. Jag vågade ej tro på att det skulle kunna vara sant. Inte går det så här enkelt ju. Men joo det gick det. Inga problem alltså. Lucy fick även gå in i huset. Dricka från vattenskålen osv. Hemi var fine med allt. Crazy morrade som en gammal mallig dam gör, samma Cindy :) Deras ego är lika stort som hela universum.

Luna och Lucy hade rajtantajtan över en timme ute på gården. När jag kom från sista jobbturen så åkte jag för att hälsa på världens bästa mamma. Hon blev helt paffnär hon såg Luna. Hon funderade hur i all sin dar den kunnat växa så. Jag sa att jag inte heller förstår det. Luna är ej min första schäfer men aldrig har jag haft en så här stor 4månaders tik (blir 4mån 29.3). Hennes tassar är betydligt större än Hemis. Hennes personligthet och tempermanet är to die for.
Efter ett tag dör Robin & Elin upp hos "mormor" med Lucy och ni kan då tänka er hur valparna höll på igen när de sågs. Jag sa att mammas alla mattor var i högar i varje vår i respektive rum. Men hundarna hade kul :) De orkar liksom hur länge som helst :)

Emilia red Jojo söndag och måndag. Jag tycker det är så otroligt skönt att ha henne vid min och Jojos sida och jag vet att jag kan "ta ledigt" från stallet men ändå sköts och rids hästen. Jag vill ej att Jojo ska stå som jag redan sagt. Även om hon har en stor hage och kompis i hagen så ska hon ridas. Klart det händer att ingen av oss hinner rida men det är nog väldigt sällan. Vi har ju även kära Cassu som älskar Jojo och gärna hjälper till. Känns så otroligt bra hur allt rullar på med hästen. Hon är i toppen kondis och fräsh och fin. Vi är alla nöjda med henne.

Irriterande med den lite sämre vädret just nu. Jag väntar så på att det ska bli så pass varmt ju att jag kan måla över staketet igen. Samma ytterdörren och dess karmar. Det behövs ju bara ens en varm dag för att jag ska kunna måla. Eller nej, detbehövs nog några för staketet måste ju torka upp före jag kan mål. Äsch det där hade jag ej alls tänkt på. Vet ni staketet är så fint varje vår när det är nymålat. Sen under vintern så blir det igen lite grönt. Så är det bara och inget attgnälla över. Vår mark är fuktig och fukten sugs upp i staketet men detta är åxå sen orsaken varför vi har väldigt fin och frodig gräsmatta hela sommaren. Medanandras gräsmattor är gul/bruna så växer våran fort och är lika grön hela tiden.Så ska det vara. Den ska vara perfekt klipt var tredje dag så ser det fint ut. Att sköta gården är terapi. Helt tyst och lungt får man pynja för sej själv.

Men alltså detta blir ju liksom inte tillnåt. Min text hoppar hit och dit. Allt leder tillnåt annat. Men jag skriver ju alltid det somkommer i min skalle, jag planerar ej innan vad jag ska skriva om.

Mellanrapport, inga epilepsianfall för Penneli och Hemi har hållits frisk. Hemi börjar bli gammal på många sätt. Man märker det i varddagen, särkillt på morgonen så är han väldigt långsam. Penneli är pigg och glad. Går på 1Pexion morgon och kväll. Det är en mycket liten dos för en hund med så svår epilepsi hon han har. Pexion är ju den epilepsimedicinen som ej tar på lever. Den har ej fungerat åt honom förrut men nu räcker den. Inga planer för tillfället med nå mera akupunktur utan nu får han vara igen tills/om det kommer anfall igen. Då åker vi omedelbart på akupunkturen.

Nu ska våran Dalin börja gå på akupunktur för sitt skällas. Dalin är alltså våran väldigt skygga chihuahua. Allt är prövat med henne, hon är bättre än när hon kom men hon skäller fortfarande av rädsla väldigt ofta. Så detta ska nu börja behandlas med akupunktur. Det är värt att prövas som sagt. Alla som känner mej vet att jag tror på akupunktur och jag tre levande bevis på att akupunktur hjälper mot såväl diskbrock som epilepsi.

Nåjaa, nu fick jag skrivet lite, precis som jag kände för. Ha en fin dag allihopa och nu ska jag dricka lite citronvatten igen. Tur att jag gillar citron. Började med det igår och måste redan säga att trycket jag känt från gallan känns som borta. Jag känner ej det där obehagliga "varnings-trycket" alls längre som jag brukar känna innan anfallena kommer. Nej vet ni vad?! Varför har jag ej tänkt på att akupunkturen kunde hjälpa även min galla. När jag far dit med hundarna så varför låter jag ej Juppe även behandla mej själv. Nu ska jag ringa honom.

Ha det gott.

-M-

  • 403 visningar

Gillar

Kommentarer