Fredag 24.3-17

Nu smälter det på gården så man nästan kan se det med egna ögon. Det blir vått och äckligt men det gör inte ett piss. Låt smälta bara, låt det komma sand in bara av hundarna. Vad som helst bara vi får gräsmattan fram.

Jojo har på onsdagen tappat sin högerframsko. Oskar hinner komma först i torsdag. Eller nej han hade kommit och slagit fast en ny sko men David är på väg idag för att sko en annan häst så kontaktade honom och han skulle slå på en ny. Jag är jätte orolig för jag gillar ej att ha nån annan än Oskar att sko henne. Oskar är totalt cool med Jojo. Hon skiter ej, hon stressar ej och skulle hon göra det så bara fortsätter Oskar med sitt "lugna jag" och hon blir lugn igen. Han är helt magisk med henne. Att hon nu tappat en sko är helt för att hon redan gått 9veckor typ med sina skor och det är vått i hagen så den har sugits lös. Nu ska vi hoppas dagens smed är lugn och försiktig med henne. Hittills har jag bara sett två smeder som fått henne att hålla sej lugn nämligen. Jag slipper ej själv på plats men Emilia är och håller ett öga på allt. Oskar korrigerar skoningrn och skor resten i torsdag sen. Det är ju tvärr högerfram som är tappad och den är den som ej skulle få tappas.

Emilia rider idag efter att Jojo är skodd när hon redan är på plats. Jag får åka hem efter jobbet och fortsätta pynja på gården. Hundarna älskar att få vara ute hela tiden nu.

Vet ni annars, jag beställde ett par nya ridleggings för en vecka seda. Fick dem igår. Gud så besviken jag blev. De skulle vara vit/svarta. Men fy äckligt så de var fula, de var ljusblå/svarta. Jag prövade inte ens dem. Dom var så fina på bild men så skit fula live. Jag blev nästa arg, hur har de fått på bild dem så förvrängda i färgen?! Jag skulle sätta bild på dem men jag hittar dem ingenstans på netet hur jag sen än söker. Kanske lika bra jag ej visar heller dem :)
Efter att jag köpt dessa ridtights så tror jag ej jag använt vanliga ridbyxor en ända gång. Dom är absolut det mest härliga att ha på sej när man rider. Jag vill bara ha flera, olika färger, så får fortsätta leta vidare.

Imorgon är jag ledig. Jag ska på förmiddagen ta med mej Luna och gå till stan för att sitta nånstans på en bänk och låta henne se på allt som händer. Vi har redan suttit en timme på tågstationen. Sånt är så otroligt viktigt för en hundvalp. Den ska få sitta i lugn och ro och se på vad som händer. Blir valpen rädd för nåt så får man aldrig locka den fram till det som den är rädd för utan man låter den stå och se tills den själv vill gå frammåt igen. Vill den gå bort från "situationen" så ska man gå en bit bort och låta den följa med på avstånd, tills den är redo att stiga fram igen. Ha godis i fickan, ge den det när den blir tveksam. Så vad kan ej vara bättre än en lördag förmiddag vid gågatan eller utanför K-Market men Luna. Hon är ej rädd för nåt men nu blir hon ju 4månader inkommande onsdag vilket betyder att hon stiger in i spökåldern. Så mentalträning är nu viktigt. Annars är förtillfället hennes motionering helt på hennes egna vilkor. Honhar växt så fort och så mycket så veterinären att att hon nu bestämmer själv ett tag hur hon rör sej. Annars kommer hon få växtvärk helt klart. Skrev jag redan tidigare kanske att jag aldrig sett en så stor schäfer tik innan?!Hon är dubbelt så stor som hon vart när hon kom och hon har i morgon varit en månad hos oss. Hon är en bara hög/lång utan hennes benstomme är väldigt väldigt grov. Allt som heter valpmat är nej nej ivårat hus nu, även detta beslut taget ihopa med veterinären. Okej, vi ger ju ej annars heller mycket torrfoder utan lagarvåra hundars mat själva. Vitaminerna och oljorna köper vi från veterinären eller från en plats på netet.
Har visat sej att Luna har en bra mage. Hon tål allt vi gett henne, hon slutade även klia sej efter två veckor hos oss. Hon har bara ätit Royal Canin hos uppfödaren, behöver säkert ej säga min åsikt utan det räcker att den maten ej kommer in i vårat hus.

Jag är så grymt imponerad av Luna och hur smart hon är. Jag minns när jag fick första bilderna på henne och på en annanvalp från en helt annan kennel att jag sa åt Mika att "denna valps blick är speciell, så klok". Jag hade nog rätt. Hon är klok. Hon följer mej med blicken konstant, utom när hon sover. Hon är ju valp så hon ska sova mycket. Men hon följer ändå ej efter mej som en skugga, tack och lov, hade aldrig stått ut med det. Men kort och gott så är hon den hund jag letat efter i väldigt många år.

Näe men vet ni nu är det en sådan dag igen att jag kunde skriva en roman, men jag har ju ej tid just nu. Får fortsätta vid ett annat tillfälle bara.

Ha en fin dag och njut av värmen.

-M-

  • 326 visningar

Gillar

Kommentarer