Fredag 24.2-17

Jag är ej ens hundra % att jag skrev rätt datum, men jag tror jag är inne på rätt dag. Tiden flyger i sådan fart just nu att jag inte har nån chans att hänga med. I morgon har Jojo bott en hel vecka redan I Dragsvikstall. Hon trivs och jag trivs. Stortrivs måste jag medge. Jag är lite av en enstöring när det gäller stallet och hästen min. Trivs ensam. Men i nuvarande stallet gillar jag verkligen sällskapet. Ingen kommer liksom för "mycket på" men man känner sej ändå så jäkla välkommen. Jojo sköts till 110%. Alla är duktiga och så jäkla pedanta. En annan sak som jag gillar är att jag får info om min häst dagligen. Saker som för nån annan kan vara små saker men som för mej är viktigt att veta. Jag är otroligt nöjd med allt, Jojo är åxå extremt nöjd med sin tillvaro.

Jojo och ponnyn får ännu gå en vecka i hagarna brevid varandra. Lära känna varandra ännu en vecka innan vi lägger ihopa dom i hagen. Skulle de ej ha hockar sku man ej behöva vara lika försiktig som nu men nu är det bättre att vara försiktig.

Jag har idag hoppat några hopp med Jojo. Skrittade först ut i terrängen och sen till anegen och hoppa. Gick bra och hon lyssna även om hon såklart vara het. Kanske jag snart kommer våga laga lite mera hinder eller gå med på hoppträning. Usch vad feg jag blivit med hinder. Vem fan kunde tro att man skulle bli det. Måste ha med åldern att göra :)
I vänster varv landade hon i kortgalopp många gånger. Jag funderade hela tiden att vad gör jag för fel. För hon landar ej i kortgalopp och har bra balans osv. Men efter ett tag så märkte jag att jag hade allt för mycket vikt på vänsterben, jag "satt inte mitt på" alls. När jag hittade felet och korrigerade, det så landade hon rätt. Hon tog emot halvhalterna bra. Vid ett par gånger lite för bra till och med och hon tänkte nästa stanna upp helt. Ännu ett bra ridpass. Imorgon är det helt ledig dag pga att jag ej hinner till stallet. Jag ska ju hämta Luna imorgon från terminalen och före det ska jag jobba. Hade ej velat att hon skulle stå men finns inget att göra åt saken tyvärr.

Fy fan så kall blåst det är idag. -3grader men känns som -13 pga blåsten. Mina småhundar känner inte alls för att vara ute. De gör sina bestyr nästan i farten och därefter direkt in igen. Skulle nog få bli vår nu gott folk. Längtar till den där första dsgen när man känner att man kastar jackan och sitter ute på trappan och den inte är kallt. Den njutningen kan man nästan betala för. Men den kommer, inte länge kvar ens.

Nej nu är bilen nytvättad så nu ska jag avsluta och åka iväg. Hatar att köra med bilennär den ser ut så att man ej ens vet vad för färg det är på den. Nej rent ska det vara även om jag ej gillar att vänta på att den är klar.

Jag skulle vilja lägga in några nya bilder men ni orkar nog inte längre se på min häst eller hundar i varje inlägg. Men i morgonkväll kommer ni hamna se på Luna vare sej ni vill eller ej. Jag ska minsan visa upp det jag väntat på så länge. Hoppas hon ska hålla sej frisk och bli lika fin som hennes släkt "lovar". Har så stora förväntningar för henne. Men man vet ju aldrig med en valp vad det blir. Men hälsan först, temperamentet som tvåa och utseendet som trea först. More about Luna tomorrow.

Ha en fin fredag.
/Maria

  • 388 visningar

Gillar