Fredag 10.3-17

Jag har ingen bild att sätta ut nu. Så ni får stå ut med endast text. Eller visst finns det säkert bilder på både hundar och häst men ni har säkert tröttnat på dom redan. Är antagligen bara jag som ej kan se mej trött på dom.

Tänkte skriva några rader om ett ämne som just nu är för mej aktuellt.

Varför har man hundarna lösa i stallet? Jag har ännu ej fått ett svar som skulle tillfredsställa mej på den frågan. That's fine om det är din egen gård och ditt eget stall. För då är ni ju hemma. Men i ett inakorderingsstall,varför har man då sina hundar lösa?! I dessa stall finna folk/kunder som är rädda för hundar. Där finns hundar som ej är pålitliga. Hundarna är här och där medan ägarna själva är inne i stallet. Hundarna kommer in i sadelkammaren när dom är våta och sen skakar dom av sin päls så vattnet flyger runt över allt. Även på min sadel. Dom går bakom och runt din häst medan den står igång för att du gör den klar för ett pass. Vad om din häst sparkar dessa/denna hund? Jag vill ej skada en hund men jag kan heller ej se efter konstant varandra håller sina djur, lösa. Mitt sto har för about 5år sedan blivit biten i bakbenet av en hund. Så hon gillar ej hundar. Jag vet att hon sparkar hunden om hon känner obehag eller känns sej trängd av den.

Jag har själv Luna med mej i stallet OM Mika är med. Då har han Luna hela tiden med sej och kopplad. Hon är aldrig lös i stallet och kommer heller aldrig vara det. När Mika blir kvar i manegen och där ej är nån annan så har Luna fått vara lös och leka. Jag har Luna med för att fåbort all energi bara för att hon är så jäkla vild ännu. Men för mej är det även helt okej om man ej alls fick ha med hundar i stallet. Men viktigaste vore att alla hade sina hundar fast. Far jag ensam till stallet så hade jag aldrig ens tänkt tanken att ta Luna med mej för det är självklart att man ej kan hålla koll på både hästen och hunden.

Luna är 3månader och blev anfallen av en vuxen tik i stallet i början av veckan. Hunden var lös medan vi kom upp gåendes från manegen med Luna i koppel. Tiken bara flög på Luna och tryckte henne ner på marken med grepp om Lunas nacke. Sånt får ej hända för det kan sätta eviga skador på en valpa lynne. Efter rädsla kommer ofta ilska. Nåt jag ej vill ska ske. Luna är super i lynnet. Varför har man sin hund sen ännu lös om detta är en sak som även hänt tidigare?! Jag tog ipp saken med stallägaren som omedelbart tog upp det med hundägaren. Tack och lov för en super stallägare som tar upp saker och ting och är mån om sina kunder och deras välmående. Men dagen efter fick jag sen höra av hunden ägare att jag ej skött saken på ett vuxet sätt pga att jag tog upp det med stallägaren. Är det då vuxet att ha en hund lös som gjort detta tidigare? är det vuxet att komma och skälla på mej fast inget var mitt fel? Jag vill ej gräla men INGEN hund ska flyga på mina hundar/valp.

Så tillbaka till frågan att varför har man hundarna lösa i stallet? Bland med hästar, människor och kopplade hundar.

Jag bara undrar...

Ha en fin fredag.

-M-

  • 405 visningar

Gillar

Kommentarer

heidi,
MariaLA
MariaLA,
:) Kändes det som om du sku ha läst det redan tidigare innan du såg det här på bloggen 😉
nouw.com/mariala
Channa
,
Till saken hör att det finns en lag som säjer att hundar skall vara kopplade mellan 1.3-19.8 😊 men folk skiter fullständigt i det vilket för med sej just såna här händelser......och finns int nåt mera oförstående än en hundägare som får sanomista om nåt 😉 särskillt om det finns nån orsak bakom ....http://www.kennelliitto.fi/uutiset/metsastyslain-maaraama-koirien-kiinnipitoaika-alkaa-13
MariaLA
MariaLA,
Jag är mest förvånad hur man som hund ägare ej tar ansvar för nåt som ens hund gör. Skäller på andra parten bara. Det finns ju hundgårdar som är menade till att ha hundarna springande lösa i. Man hör joo allt för ofta att "det var ej min Fifis fel". *suck* Kiva Channa att du kommenterade.
nouw.com/mariala