Efterlängtad ledig dag.

Jag har haft en så skön ledig dag idag. Jag vaknade till när Mika kom hem 06.00 från jobbet men somnade om utan att ens öppna ögonen. Jag sov ända till 10.30. Det är helt otroligt bra av mej. Jag var verkligen trött igår, riktigt matt. När jag vaknade kände jag mej endast matt. Släppte ut hundarna, som redan varit ut när Mika kom hem, och kastade mej i säng ännu en stund. Gick igenom allt på netet som liksom hör till morgonen. 12.30 skulle vi vara med Penneli på akupunktur hos Juppe. Åkte dit och Juppe sa att Penneli känns helt okej men att man känner vindar och värme. Båda tyder på epilepsin, vilket jag börjar kunna vid detta laget ganska bra. Penneli hade inga anfall alls igår eller under natten. Men efter som han hade anfall de två tidigare nätterna så ville vi sköta honom igen. Nästa onsdag ska jag själv skötas för min galla. Juppe sa att det är värt ett försök och var possitiv.

Sen åkte jag till stallet för att träffa Darja och rida ut i det fina vädret. Darja visade mej en alldeles otrolig länk. Vi skrittade i lite över en timme i så vacker skog. Jag var helt salig och bara njöt av allt. Jojo gick så avslappnad och bara såg omkring sej, inte ett ända skutt åt nåt håll. Allt var så vackert, just så vackert som man bara kan önska sej.

Väl tillbaka i stallet fick Jojo sin Slobber gegga och jag skötte henne och så fick hon gå ut ännu för att äta eftermiddagshöet sitt. Härligt nu när hästarna är ute ända tills kvällen. De njuter så av vädret. Mycket bättre för dem och mycket enklare för de som städar åxå. Det var hoppträning så Jojo var ensam i sina hage men hon stör sej inte på små saker. Hon och Titta har annars blivit kompisar nu. De märker varandra mera, i början gick de ihop men ändå var de bara för sej själv.

Väl hemma städade och krattade jag lite igen på gården. Varje plätt som smultigt tills nästa dag krattas. Gillar att kratta och fixa på gården.

Idag har jag klarat mej på endast en halvmedicin (för gallan). Har börjat märka att jag dricker alldeles för lite. Jag får i mej typ max en halv liter vätska per dag. Jag måste börja dricka mera. Säkert därför jag så ofta känner mej yr. Vätskebrist helt enkelt.

Ännu imorgon ska jag rida ut i terrängen. Då har hon fått gå tre dagar i rad i terräng. Klättring dag ett, lång skrittlänk dag två och klättring dag tre. Hon är jobbad så mycket på planen och i manegen och rätt så hårt riden hela tiden så det är mer än behövligt att rida ut. Nu kan jag då ännu till en ny länk så extra kul.

Ha en fin onsdagskväll åt er alla läsare.

Kramiz,
Maria

  • 1 020 visningar

Gillar

Kommentarer