Besatt av sallad.

Jag har blivit helt totalt besatt av sallader. Helt så där djupt på allvar. Allt började när Emma (Sebastians sambo)öppnade sit Lunch café Ingalill's på gågatan här i Karis. Då var mitt mål att äta sallad tre dagar i veckan. Men strunt för tre dagar när man kan äta det 6dagar hos Emma. Det känns som om jag alltid har en ny slags sallad på min tallrik/med mej hem för att urvalet i disken är så stort. Du plockar ju exakt hurdan sammansättning som du själv vill. Detta gör att man inte lämnar kvar nåt heller för man gillar ju allt man själv tagit åt sej.Så för vi kräsna är Ingalill's sallads bar den absolut mest utsökta.
Sen tar det ej slut där :) Till salladen kan du ta paj eller ugnspotais. Pajjens botten är gjord på äggstanning så vi som håller på går ner i vikt kan äta den åxå. Visst där ser jag mellan fingrarna med min stenhårda diet. Jag vet faktist inte fett% på pajjens kött och tänker heller ej fråga den av Emma. Köper jag själv kött så är fett% alltid under 5%.
Även som idag när det ej fanns kyckling i salladsdisken så tog jag rökt skinka även fast jag vet att fettet ej är det som jag önskade. Men jag är så jäkla noga dagligen nu med detta så små saker en dag i veckan å i minial mängd tänker jag ej skära upp handlederna för. Jag har ingen cheatday för tycker det är det mest dumma. Om du känner att du ej klarar av dieten så låt tiden gro fram sakta men säkert att du känner att "nu är det dags". Så gick det för mej. Jag har länge tänkt att jag måste få bort 10kg till. Men jag har fan i mej ej fått ryggrad till det. Det har varit pulver drinkar osv men inget smart liksom. Nu bara kände jag att nu lyckas jag helt utan att anstränga mej. Det har gått toppen! Jag har ej haft en ända dageller gång som jag ens längtat till nåt. Jaa då, tro ej jag läm.atbort min energidricka. Måste dricka en Battery No Calories per dag. Den är så god och så viktig att få. Men annars så lever jag på kvarg/blåbär till morgonmål (+vitaminer), banan eller nåt annat jag snabbt kan stoppa i mej. Sallad som måste innehålla åtminstone bönor, grynost, ägg och lite kött. Jag skulle klara mej helt utan kött för är ingen kött människa alls. Sen på kvällen tar jag kvarg/blåbär igen och en appelsin eller kiwi eller dyligt. Min sallad som jag tar hem med mej äter jag aldrig slut på en gång. Då spricker man. Jag äter av den i flera omgångar. Man hinner aldrig känna rns hunger på detta sätt. Ingen behöver säga åt mej att jag gör på fel vis och förklara att jag borde göra på deras sätt. Nej detta är första gånger jag känner full kontroll över dieten och jag känner mej som SuperWomen. Mina 10kg kommer vara bort under våren, jag har inte bråttom, men dom trillar med bra fart. Så här skulle jag kunna äta för resten av mitt liv känns det som. Som ni alla vet så kan det vara detta s*iter på sej. Alla kan misslyckas, men jga känner att jag ej gör det nu. Är så lite kvar till de siffror jag vill se på vågen.

Idag Har Emma plockat ihopa åt mej salladen. Jag hann ej i tid dit men klarar mej ej utan den heller. Mika har kvällsskift så slänger ihop åt han nåt senare sen. Så där såg det ut idag. Där var skinkan är så brukar jag ha kyckling. Gröna bönor gott folk, finns det nåt godare. Bra proteiner när man ej är en köttmänniska. Man kan alltså även ringa till Ingalill's, alla kan gör så, inte bara jag. Du ringer och säger vad du vill ha, lunch eller bara sallad. Sen kan ni även beställa vad som helst för bakverk av Emma. Tur att honoch min son flyttade till eget för hon är sjukligt duktig på att baka. You name it, she fix it!

Pajjerna är massvis godare med äggstanning botten. Mycket mycket godare.
Jag glömde säga att Emmas salladsdressing på örter...mmmm...man blir helt svag i knäna. Så sitt och ät eller lämna bort dressingen. Finns alltid två olika dressings som båda är gjorda på plats.

Men sen ni som ej har problem med en extra ring runt magen och som gör mej så avis, ni ska smaka på mockarutorna. Men jag tänker ej skriva om dem nu för det kanske skulle få mej sugen på en nu :)
Jordgubbskvarg finns åxå där om ni så önskar. Nej men vet ni, listan blir lång.

Men en avslutningav detta sallads och diet inlägg är att så som jag nu äter mår jag bra av. Jag räknar inga kcal eller sånt. Men köttet får ej vara som jag sa över 5%. Inget bröd alls. Aj joo det saknar jag. En reissumies med ost på. Men inte så mycket att jag skulle ta en just nu i allafall.

Hemi åt igår 3x600gr vomm. Alltså sjukligt bra. Imorgon ska han och vägas till veterinären och jag ska hämta ut åt han lite mera aptitretande mediciner "för säkerhets skull". Jag känner att jag måste ha dom hemma över helgen. För att själv hålla mej lugn. Medicinerna är så dyra så jag köper dem hellre på "lösvikt" vad jag behöver än att jag tar stora förpackningen(30st) och 27st blir över. Det är inga piller du ger åt hunden utan att kolla blodbilden innan så onödigt spara på dem. Aj joo jag är ledig imorgon. Jag ska sova till jag vaknar.

Sen är jag jätte löjligt glad idag pga en sak.... men jag tänker vara glad för mej själv.

Ha en fin dag allihop.

kramizar,
Maris

  • 377 visningar

Gillar

Kommentarer