Att vara sjuk.

Jag är sjuk hemma. Eller just nu är jag ej sjuk. Nu har jag ej ont. Men igår fick jag världens mega gallanfall. Det släppte ej fast jag spydde hur mycket som helst. Till slut ringde jag sjukhuset och vi började köra mot Ekenäs. Men typ vid Horsbäck släppte krampen så jag ringde och sa att jag far hem tillbaka. Imorgon ska jag till läkare. Jag kommer räknas som akutfall och slippa fort på operation sa dom igår. Jag skulle ha fått sjukledigt ända fram till operationen. Men det går ej. Största orsaken till mina anfall är om jag stressar. Jag skulle stressa om jag bara låg hemma utan att gå på jobb. Jag vill ej eller kan ej bara ligga hemma och liksom ej gå på jobb. Skulle aldrig kunna leva på Mika. Nej never. Mera stress att bara vara än att jobba. Inte stressar man ju på jobbet. Igår blev jag arg för en stund och 15min efter det kom anfallet på med storm. Men skit i det nu. Böt bort dagens tur och far istället på jobb i lördag, imorgon är jag ändå ledig. Tack och lov för en härlig kollega på jobbet så behövdes ej sjukledighet alls.

Jag tänker pröva Baucher bett på Jojo. Tänkte på gummi eller tredelat. Nu blev det tredelat bara för att jag blev lovad att få det redan i början av nästa vecka. Har träning i söndag om en vecka och skulle vilja rida med det då. Måste ju hinna vänja henne bara å se att vad hon säger om det. Annars får jag gå med hacket bara.

Passade på att beställa nya gramaner på samma gång. Vad jag gör med nya såna är en fråga. Men mina gamla är för tjocka för min hand har jag för mej. Jag använder dem ett par ggr per år. Men beställde nu nya då i allafall. Hoppas bara att dom ej skaver mellan frambena när dom är nylon där?! Nylon kan ju skava riktigt illa i rörelse. Men ska pröva och se.

Igår var vi ut och promenera med Jojo. För hand alltså. Vågade ej rida ifall jag skulle få ont tänkte jag. Vi hade Luna och Hemi med oss eftersom Mika ville med ut och gå. Det var så skönt väder att dalla på i skogen. Jojo gillar det och hundarna njuter. Jag njuter av att se mina djur njuta.

På tal om djur så kom jag nu ihåg att jag måste göra kött beställningen åt hundarna. Kennelrekkan kommer i övermorgon (31.3 fredag). Våra hundar äter typ 40kg kött på en månad. Då får de åxå torrfoder till att knappra på. Luna har en period nu att hon vill bara ha torrfoder. Men låt henne äta så om hon önskar. Hemi vill bara ha vomm (komage) just nu igen. De små äter exakt vad som helst. Men de får i allafall en blandning av allt, även all hemmamat som blir över/går ut i datum far till de små.

Idag blir Luna 4månader. Hon växer så det knakar. Hennes tassar är flera gånger större än Hemis. Eller det såg ni väl på bilden i förra inlägget (eller var det därpå förra). En känd schäfer uppfödare kollade på henne i förra veckan och jag höll på spricka av stolthet av allt han sa om henne. Sällan en uppfödare berömmer en "rivals" uppfödningar så stort. Men han sa åxå att han kan lova med 110% att hon kommer bli allt för stor. Det gör oss absolut inget alls om hon blir det. Bara hon hålls frisk och sund och med lika bra temperament som nu.

Idag hoppar min text ännu mera än normalt. Har så mycket jag skulle vilja skriva om. Små saker men i allafall.

Penneli är fortfarande epilepsifri.
Hemi är helt frisk igen och han är "yngre" än vad han var innan att Luna kom till oss. Lunas flytt har gjort honom endast gott. Han är som en yngling igen. Hans muskler är igen på topp.
Pinky hade lite drag av sitt diskbrock för nån vecka sedan men det gick över igen med samma skötsel som alltid (akupunktur + stora mängder av B-vitamin). Visste ni annars att öljäst är en bra B-vitaminkälla. Bättre att ge den än att ge de konstgjorda pillrena. 7€ kostar en påse öljäst i Karis hälsokostaffär. Så inget dyrt.
Ge ej extra B-vitamin till en epilepsihund. De minskar på epilepsimedicinens inverkan. Crazys diskbrock har ej visat sej alls sen då som hon insjuknade.
Resten av hundarna är utan fel:) Om man så kan säga.

Jag vill sluta röka! Jag sku så vilja bli helt så där hälsosam. Jag hatar pizza så har inga problem med det. Kan äta hemgjord pizza. Gillar heller ej hamburgare annat än hemgjorda eller de som är från Roxx i Hangö. Maten hemma som man lagar är helt fast till en själv hur mycket "onödigt" man sätter i den. Nej men jag menar nu inte liksom att jag ej skulle unna mej nåt alls men possitivt är redan att ej gilla dessa två saker.
Energidrickan har jag under bra kontroll, men helt släpper jag den ej. Dricker kanske typ 3per vecka nu för tiden. Bara jag ej skulle ha dessa gallanfall så skulle jag vilja ut igen och gå och klättra. Jag gillar ej träning på gym, mest för lukten av svett, hellre ute i naturen i friska luften. Även att jag då får hundar motionerade på samma gång, eller hästen. Bara smärta försvinner. Vågar ej vara långt från mitt hem. Att jag kommer snabbt hem om jag får ont.

Nej vet ni nu slutar jag. Snart har jag skrivit så jäkla mycket igen.

Ha en fin dag och njut av solen.
Kramizar, Maria

  • 419 visningar

Gillar

Kommentarer