4.11 2017

Till att börja med så kommer förra inlägget tillbaka efter några små korrigeringar. Vet ej hur man korrigerar en text medan den ligger ute.

Vilka fina dagar vi haft denna vecka. Vi är inne i november men inget man kunna klaga på alls. Igår och iförrgår vad det riktigt varmt. Till och med de nakna hundarna har velat vara ute och även ligga på trappan när solen lös som mest.

Idag har vi varit en vecka i nya stallet och vi trivs som fisken i vattnet. Jojo är såååå lugn. Hon har ej skitit en ända gång i stallgången. Hon steppar ej av å an som tidigare. Hon är lika lugn som i sommarstallet i Kuovila. Hon är ute från tidig morgon till sena kvällen. Helt som hon är van med sedan tidigare, bortsett från då ett stall. Allt är så lungt och skönt, inget som man behöver stressa för. Man kan komma när man vill och åka när man vill. Ingen som skäller, endast trevligt ridsällskap om så önskas :) Kraftfodret är minskat för hömängden fungerar nu som den ska. Höet är av VÄLDIGT bra kvalitet och inget finns kvar i boxen.
Har ridit ut i terrängen varje dag, igår hade jag sällskap av Ciina. Luna var åxå med lös. Hon höll sej på ca.30meters avstånd för hon ansåg att Kvebeka var jäkla farlig. Super snälla mega stora Kvebeka fick hedern att känna sej farlig. Jojo har gått med Kvebeka i hagen sedan förra söndagen, dom går ihop som dom alltid skulle gjort det. Inga bråkas osv. Allt är liksom frid och fröjd. Lugn och ro. Ni kan aldrig förstå hur mycket man som hästägare kan uppskatta det i ett stall. Finns ej ord som kan beskriva det. Men slutet gott, allting gott.

Idag är den stora dagen här när Nika/Lexi (troligtvis Nika) anländer till Sebastian och Emma. Känslan att först letat månader efter en stafffordshirebullterrier tik till att sen hitta en och hamna vänta 4månader och nu få hem henne, är obeskrivlig. Änteligen kommer hon till Finland. Vid 13.00 borde hon vara på finskmark. Varför kan ej mina barn välja lite lättare raseer att få tag på. Eller visst får man tag på rasen. Kanske man borde säga att varför ska deras mor var så kräsen med hundarna.Man kan ej köpa vad som helst som ni vet. Ska åka och se på henne ikväll ❤
Imorgon kommer hon förmodligen och träffar mina hundar. Hon måste komma ofta på besök för att min flock ska acceptera henne. Hemi har stenkoll på vår flock. Hit kommer ingen som han ej accepterar. Man måste vara väldigt försiktig för Hemi äe ju så grov och hans mun och käkar vill man ej fastna i. Han tar sitt jobb på allvar bara.
Ni ska få se bilder på valpen sen. Hon är sååå fin ❤ Svart såklart.

Nu väntar jag så att klockan ska bli 13.00 så min kompis ringer mej å vi ska åka till stallet. Hon ska komma och titta på en häst hon ska börja rida, om hon gillar den alltså. Jag är säker hon kommer gilla den. Skulle jag i allafall göra om jag ej hade egen.

Några bilder innan vi avslutar. Älskar de stora fönstrena i boxarna, galler hela vägen mellan boxarna så hästarna ser till varandra och ej känner sej instängda, torkrummet var allt torkar fort, skitdalen utan att behöva alls gå ut, allt är tänkt så att hästen ska må så bra som möjligt och vi människor ska trivas. Heaven on earth ❤ Inte ens "åskan som gick på tisdagen" kunde förstöra platsen, förstörde endast för sej själv igen lite till. Hur blev resultatet? Hmmm. Njaa, ett stort fett samtalsämne och nåt att skämmas för.
Hoppas ni alla får en super fin lördag. Nu ska jag fundera på läkemedelsmatematiken igen. Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder från stallet idag så får ni se. Ta hand om er och era nära och kära.
-M-

  • 692 visningar

Gillar