4.1 2018

Känns konstigt att skriva 2018. Det kommer ej automatiskt ännu utan man måste tänka lite efter innan man skriver. Så är det varje gång året byter. Nu väntar jag verkligen på att det sku frysa på lite utan eller åxå komma lite snö. Hundarna hämtar in så mycket sand och smuts så känns som att jag inte gör annat än städar konstant när jag är hemma.
Fick idag på morgon e-post från Power och kanon reor på tvn. Kunde ej motstå att reservera en och åka och hämta den. Ibland måste man få unna sej nåt man absolut inte alls skulle behöva m n som man bara känner att man måste köpa pga priset. Ville ha en ny tv och tycker jag sliter som bara den med allt jobb (+skola) så är nog värd denna. I allafall enligt mej själv. Hade velat ha en ännu större men då hade vi hamnat även köpa nytt tv bord igen och det däremot kändes ej alls lockande. Så denna sitter fint där på tvbordet nog. Idag longerade jag Jojo, helt bara i grimma. Jag svor att jag hade lämnat mobilen i bilen för hade velat filma det. Hon är så härlig när hon jobbar i så fin form även fast hon ndast har grimma på sej. Söker ner i djup form med lång och krökt hals. Var så avslappnad även om hon vart pigg. Skönt att ej längre se svetten komma fram genom den tjocka pälsen. Hur mycket jag än önskade spara pälsen så går det ej ifall jag vill rida henne. Den är helt enkelt så jäkla tjock. Nu kommer bara ådrorna fram istället och hon blir varm och ångar. Men inte alls våt. Skötte muggen nu med Solheds shampoot och salvan så nu ska vi hoppas på att den är så bra som det sägs. Endast på inre sidan mera som det finns skorppor eller var det heter. Yttre sidan har nu rosa fina ny hel hud. Även i själva karleden så är det ny rosa hud. Läste även att Solhems shampoot är bra för hundar som har hundproblem som hotspot eller elefanthud. Hemi får ju nåt som liknar hotspot på sommaren, även om han ej simmar, men det är nåt som sharpei rasen har. Det ser ut som om dom skulle brännt sej på brännässlor. Jag rakar alltid han direkt på våren så huden får ordenligt med luft och då hålls det bort, så gott som helt. Men nog kan det ändå dyka upp nåt småtr. Han har väldigt tjock underull vilket man ej skulle tro när hans päls är så kort. Men i varje fall så tänker jag pröva denna Solheds shampoo även åt honom.

Nu har jag fredag och lördag kvällsturer på jobbet så måste försöka hinna och orka och rida innan jobbet. Värsta med kvällsturerna är just att det känns som man inte hinner göra nåt innan man ska iväg. Påriktigt hinner man helt bra, det sitter bara i huvudet att tiden ej räcker till.

Nu när vi har köket målat och fixat så borde jag väga kläcka ur mej att jag skulle vilja ha hundrummet målat åxå. Är bara lite orolig att Mika kanske ej är så ivrig att igen börja med nåt nytt. Först datorrummet (eller vad vi ska jalla överlopps rummet), sen nya sovrummet och sen köket. Men kanske han kunde helt bra måla lite till när han ändå är i farten. Det är ej länge sedan det är målat men jag bara ej gillar färgen där längre. Den är för mycket "färg" liksom. Jag vill ha de färgade väggarna grå och de andra vita, vilket de även är just nu. Men kanske en lite ljusare grå skulle sitta fint där. Måste fundera nån dag till och sen se om jag skulle smälla ihop lite god mat och snällt be om lite mera målas. Måste frågas smart så det känns som han själv skulle kommit på hela idén ni vet, då går det undan :)

Idag har jag varit utan Battery i fyra dagar och huvudvärken är borta. Jag tänker ej lova att jag håller mej utan den men jag tänker lova att försöka. Även rödaköttet lämnades i samma väva. Samma säger jag här, jag lovar försöka låta bli att äta det för att jag ej ens gillar det. Men kan ej säga att jag ej skulle äta en biff om jag så känner för när vi går på restaurang till exempel. Nyårslöften är obödiga att ge för man känner sej bara så jäkla misslyckad sen när man ej lyckats hålla dem. Så därför säger jag istället att jag ska göra mitt bästa att lyckas med mina försök ja lovade göra. Sötsakerna är även gone. Jag ÄLSKAR sötsaker. Jag kan ej få nog av dem. Skulle man äta det med måtta så gör det inget men jag kan faktist äta sötsaker så jag mår pyton. Så nu är ända halspastiller ifall jag verkligen måste ta nåt. För dom vill jag bara ha en eller två av. Smörgås!! Det är en magisk sak. Hur kan smörgås vara så gott. Hur kan ens bröd vara så gott? Vad är det som gör det liksom?! Vet ej. Surskorppor är nu mina "smörgåsar", dom är ju jätte goda med lite ost på. Vet ni dom där smala små surskorpporna. Tur så har jag ej pizza begär. Jag gillar inte alls pizza, annat än hemgjord. Inte ens hemgjorda är nån wow effekt alls. Hamburgers gillar jag på sommaren i Hangö i Roxx. Ni som ej smakat dom där så gör det. Dom är så goda. Tur att det ej är sommar just nu.
Sistaslutligen så är det ganska små saker som ger stora men enkla resultat till att lämna bort onyttigheter. Jag strävar ej till att leva på sallad eller nåt sånt. Nej inte alls. Jag bara strävar till att ej få ont i magen, må dåligt, känna mej så jädrans trött. Liksom bara att jag skulle börja känna mej piggare. Sen om 10kg skulle råka trilla bort så skulle det ju liksom vara super trevligt. Men nu ska jag försöka väldigt hårt att tänka på vad jag äter. Inga svåra dieter eller liknande som man bara blir deppad av och tappar hälften av sitt hår. Vågen finns ej ens i denna våning längre, nej den är nånstans i källaren. Ska ej ställa mej på den.

Nu skrev igen allt som jag bara tänkte medan jag skrev och som snurrat i mitt huvud ett tag och som nu jag tagit tag i. Skulle ej bli så här långt och råddigt. Men den som läser får stå ut med detta bara :)

Hoppas ni alla har det riktigt bra och imorgon ska jag försöka komma ihåg att ta lite bilder på lite "smaskiheter" jag fått dille på att äta. Jag har kommit in i en egen rutin att fixa klart det för två dagar framöver, då äter jag det istället för att ta nåt annat som man bara snabbt smäller i sej.

kram, Maria

  • 1 786 visningar

Gillar

Kommentarer