2.7-17 söndag

Hej hej, hoppas ni har det bar. Här är allt helt som det ska. Jobb blandat med häst och hundar och hem. Precis som det ska vara kan man lungt säga. Vädret är kanske ej det mest underbara som man skulle önska sej om man fick välja :) Men så länge det ej kommer regn så får man bara hålla tyst. Lite blåst gör heller inget, håller keäkena borta. Men nu finns det ju åxå en gräns på vad som är lite och vad man blir irriterad av. Halva gården är full av kvistar som stormen slitit av trädena å sånt hatar jag. Jag är petnoga med gården hur den ser ut och så kommer nån dummer named Storm och oredan. Usch för sånt.

Jojo är nu på bete denna månad. Alltsåenar uta natt som dag denna månad. Hennes hage är helt underbar. Den har en kulle och kullen är skog. Så är Jojo, Titta och Chiko smarta så går de in i skogen medan det är för hettveller medan det regnar. Men inte brukar hästarna fara in i skogen fast vad vore när de är på bete. Jojo ska ridas så gott som normalt fast hon är på bete. Joo hon kommer ha lite mera ledigt endast för att jag tagit en massa jobb åt mej två veckor framöver innan min semester. Sen ska jag berätta att jag faktist hoppat lite smått och det har känts helt okej. Saken är nu bara den att jag så vill hoppa högre men vågar ej ännu. Men jag har en plan, när jag väl får tillbaka självsäkerheten och ögat för avstånd aå då ska jag sakta höjja på höjden. Dominique går hos oss en gånger per vecka så funderar att jag kanske skulle prata med honom och gå på hans träningar lite nu innan Juho kommer. Är bara rädd Dominique fortfarande håller mej som den galna jag var då jag hoppade vad som helst med vem som helst och hur som helst. Jag hade liksom inga gränser för nåt. Därför är minnuvarande känsla för hinder så väldigt främmande. Men jag är 100% det har med åldern att göra :) I allafall för mej.
Men jag är glad att jag ens nu vågar skutta lite. Jojo är lycklig som bara den.

Jag väntar som bäst på mitt nya täcke. Alltså sånt där flugtäcke med regndel på ryggen. I vårt stall täcker de ej hästarna 1.6-31.8. Jag bor en bra bit från stallet så kan ej åka av å an hela tiden enligt hur vädret vänder. Så nu när jag får det nya täcket aå kan jag sätta på det ifall jag ens misstänker regn. Jag kan ej lägga på henne det regntäcke jag nu har för då får hon för varmt igen. Honfryser så jäkla lätt å då står hon bara å skakar. Hon var som ett asplöv i förra veckan efter regnet. Skulle jag få bort täcket åt henne på morgonen så skulle regntäcket vara bra men jag jobbar så kan ej åka på morgonen till stallet ju för att klä av henne. Så nu ska nya täcket rädda oss. Prövade ett sånt i stall Splinter och gillade det.

Snart kallar Åland igen. Min semester börjar 17.7. Så 21.7 tänker vi åka dit. Stannar två nätter. Tyvärr med hundar så kan vi ej stanna längre så här mitt i allt. Måste alltid ha nån som bor hos oss när vi åker bort. Luna tar vi såklart med oss. Jag kan ej vara utan henne. Ända som skulle få henne att stanna hemma är att min pappa åker till stugan och tar henne med dit. Hon är ingen hund man lämnar hos nån som far ut å pissar henne ett par gånger per dag. Nej hon behöver sysselsättning och sällskap och massvis med kärlek och närhet. Det är Luna made of. Fast det är endast två nätter vi stannar på Åland så längtar jag massvis. Jag behöver ej flera veckor borta. Ett litet tag räcker bra. Bara att komma iväg lite är kul enligt mej. Där är cruising och Rock Ofd startar osv. Franför allt ska jag träffa mitt gudbarn och min gamla goda vän.

Min Penneli har förstoppning. Stackars Penneli har så ont i magen. Han hade redan igår och vi har prövat med Levolac men det hjälper ej så idag bara apoteket öppnar aå ska jag köpa parafinolja. En gång i timmen typ en matsked så borde det börja löpa nog. Man ger så mycket att det nästan kommer ut ren olja till slut. Så hela tarmen tömmer sej. Parafinoljan stannar ju i tarmen, den sugs ej upp. Alltså fubgerar den just så som önskat i denna stund. Sen hoppas vi bara det ej är för stor förstoppning så vi får den ut utan operation. Han är ej den som äter nåt tokigt eller dyligt. Han äter endast mat som ges inne. Han är ej ut i koppel eller nåt, han är endast på våran stora gård lös. Så han har ej kunnat få i sej ett främmande föremål alltså. Där kan endast finnas avföring. Så nu vet ni vad Penneli har i sin tarm :) Bara en sak att allt sånt här onödigt med den hunden kan utlösa epilepsianfall. Därför skulle inte det få uppkomma minsta lilla problem med Penneli. Han har ej haft anfall på så väldigt länge.

Aj joo å nu har tiden gått förbi att sluta tänka på föl. Nu är det för sent att betäcka. Så nästa vår får jag börja fundera på nytt. Jag sku så vilja ha en miss Jack. Okej gärna annat än fux mn måste säga att Jack var super vacker rödfux. Önskar så hans ägare Fanny skulle läsa detta och ta kontakt. Har inga uppgifter till henne kvar. Så får ej kontakt med henne. Hade velat höra hur inridningen går. Har hon kvar Jack ens?? Tänk om han är såld?! Tankarna är många. Jaa men jag vill ha en sto som skulle vara exakt som Jack!

Nu hoppas vi att denna månad ska ge oss massvis värme och sol. Har ej börjat så lovande men vi ska vara possitiva bara gott folk. Kanske vi kommer ha en super lång fin höst istället. Vem vet. Tänk om vi har hört ännu när julen kommer. Finland är helt "kukku" för tillfället med allt väder. Inte alls som det ska.

Ha det gott, hörs igen.
Kramizar.

  • 717 visningar

Gillar