23.5-17 tisdag

Ska slänga in lite tankar igen. Bara för att jag har en otroligt trist arbetsdag men en massa överlopps tid. Jag är en arbetare som hellre gör än sitter still. Sen när jag blir att bara chilla i timmar så blir jag trött, irriterad, rastlös och känner mej skit onödig. Hej hur fan kan människor gå arbetslösa år efter år efter år? Tror många människor skallar skulle må tusen gånger bättre om de kom ut i arbetslivet istället för att bara slöa runt. Det är vad jag tror i allafall. Människan är gjort för att jobba, förtjäna pengar och leva på pengarna den förtjänar. Det är en mycket enkel cirkel :)
Alla tänker olika, detta är endast mina tankar så ingen nu tar illa upp i misstag.
Missförstå mej inte, jag älskar mina lediga dagar. Med 1-2 lediga dagar i veckan så samlar man på sej massvis att göra just dessa dagar. Det är kul, jäkla kul. Denna veckas lediga dagar är fredag och lördag. Två dagar efter varandra ännu till på köpet. Kanske ska köpa mej en flaska vin och sitta ut på vår gård på fredagen med en hel hög tidningar och bara njuta av vädret och att se hundarna springa och leka på gården. Terapi för själen. Nej jag har mycket att göra på fredagen. Jag ska bland annat fara och klättra med Jojo. Naomi och Gozzi kommer åxå med. Jojo och Gozzi är så jäkla bra att fara med ihop ut och rida. De är bäda väldigt smarta hästar, går i samma raska takt utan att stressa. Man får dem båda svettiga av en rask timmes skrittrunda. Det förklarar ju saken hur bra de skrittar på. Idag tror jag att det ska bli spa dag för Jojo. Longerar henne för med pessoan och sen ska det spa'as (vilket ord jag hittade på).

Igår maskade jag Jojo, såklart även de andra hästarna i stallet maskades. I orsdag eller fredag börja de gå ett par timmar på gräs. Jojo har ätit så mycket för hand redan gräs att hon skulle vara klar för bete direkt nästan :) Jag var igår och såg på betena och det finns nog så mycket beten för så "några" hästar. Jojo kommer få gå ute hela dagarna, bara in över natten och sova.

Från fåglar till fiskar så igår kväll när Luna somnade så blev hon innanför ytterdörren. Idag på morgonen när jag vaknade 6.30 och steg upp så låg hon exakt i samma ställning på samma plats. Hon är master på att sova. Det tar jätte länge för henne på morgonen att gå ut för att göra sina bestyr åxå. Kan ta en halv timme att hon bara ligger uppe på trappan och är yrvaken innan hon ens orkar gå ner på gården. Hon är nu 6månader och blev rumsren helt mitt i allt. Det var som nåt helt enkelt klickade i huvdet på henne och så förstog hon meningen med att ej göra nåt inne alls längre. .Hon är fortfarande världens mest härliga hund. Älskar alla hundarna men Luna är det nåt speciellt med. Kan ej beskriva det i ord och ni orkar knappast höra heller om det igen en gång så....

Jag har inga ont alls i gallan längre. Helt utan minsta lilla smärtor. Kallas lyx!! Jag äter så gott som normalt mat. Nej skulle ej köpa ett kilo äter för skulle säkert få ont då. Men jag äter lite rött kött igen. Eller den mängd som finns i makaronilådan till exempel. Annars håller jag mej på fisk, lite fågel och sen köttfritt som mest.

Jag är sjukligt sjuk på att betäcka Jojo. Men jag tänker ej göra det. Orsaken är att jag ej är säker att jag om ett år ekonomiskt sätt skulle kunna hålla mej med två hästar i inhyrningsstall. Så jag vill ej ta ett föl å sen kanske det kommer et sto som jag mäste sälja. Eller joo jag kanske kunde hålla två men jag vill ej lägga 1000€ på endast stallhyror. Jojo är 16år i år så jag hinner nog ännu.

Näe nu ska jag göra nåt. Ha en fin dag och njut att vi änteligen har så underbart väder.

Kramizar, Maria

  • 612 visningar

Gillar

Kommentarer

Undrande
,
Hej! Vad tror du som har hundar, får hundarna mask när dom äter hästspillning och hur mycket av hästens maskmedel kommer "igenom"? Här i trakten finns spillning överallt och det är omöjligt att passa på så hundarna inte nappar åt sej när man promenerar med dom. En annan sak jag har funderat på är om ryttare inte alls beaktar om terrängen är mjuk när man rider. Det är verkligen tråkigt att röra sej längs skogsvägar och -stigar när dom är fulla med djupa hovspår och lera. Det här gäller INTE det stall där Jojo står. Tack för en väldigt trevlig blogg du skriver så bra om dina djur och ditt liv överhuvudtaget!
MariaLA
MariaLA,
Hej Undrande. Jag har blivit lärd att man ej ska låta hundarna äta hästspillning som kommer ut inom 24h efter maskning. Jag har aldrig hundarna med dagen efter avmaskningen. Men annars så skulle jag ej vara orolig att hundarna äter hästskit. Ge hundarna en liten vitlökskur ett par gånger om året så får nog maskarna fart på att fly 😊 Jag tycker ryttarna ska ta i beaktande hur det rider och att det de ej förstör där de rider. Exakt lika som alla ska göra när de rör sej i naturen/terrängen. Inga söndriga flaskor ska finnas i terrängen men jag tycker ej heller ryttarna ska förstöra vägarna. Ryttaren kan hålla sej på mitten av en traktorstig till exempel istället för i hjulspårena. Jag har stått i några stall där det var väldigt viktigt just att ej rida i spårena då som marken var mjuk så att man ej gjorde "gropar". Jag svär själv när jag går på en plats var ungdomarna kör crossmaskiner på. Det är inga kul att gå där när det är lerigt och gropigt. Men nu har jag sen istället bara bytt rutt 😊 Men som sagt så tycker jag alla ska ta varandra i beaktande och inte förstöra. För om mycket förstörs så kommer det klagomål och till slut säger markägarna att man ej får rida där längre. Kul att du gillar bloggen, även om jag är ursel på att blogga just nu 😊 Ha det gott och kommentera gärna igen.
nouw.com/mariala