22.6-17

Onödigt att säga "ursäkta att jag ej bloggat på ett tag" för jag har bara helt enkelt ej haft tid. Tiden går så fort med jobb, häst, hundar, hus, gård och resten därtill.

Igår var Juho Norilo till vårat stall och höll träning. Första gången sen jag och Jojo flyttat dit. Jag måste säga att jag hela tiden tänkt att han ej kommer passa Jojo och hur jag vill hon ska ridas. Men han är som gjord för att träna henne. Nästa gång han kommer till Finland kommer han och hoppa Jojo själv. Jag hoppade ej henne själv igår. Jag gick flera dagar och tänkte "borde jag göra det själv" men bestämde mej att ej ändra på nåt jag redan lovat. Nu när jag satt och kollade på Juhos träning så kände jag att det där hade varit en helt super bra börjar jan för mej att våga börja hoppa kg n. Det var så mycket teknik, vilket jag gillar, och sista hindret låg på max typ 1meter. Jag gillade även det att Juho ville veta om det vart nåt speciellt med Jojo innan träningen började. Så jag fick säga det jag tyckte var viktigt. Alltså just att man får ej bli fast i munne, man får ej "bestämma" över hennes hoppas, man måste göra allt lungt så hon ej blir för het för då är hon stark. Hon är jäkla självsäker så börjar man göra en massa gna onödiga saker så förstör man bara. Juho gillade henne och sa att man ser bra att hennes kapacitet är väldigt stor. Men gissa om jag nu då väntar att han kommer och hoppar henne nästa gång han kommer å semestrar hem igen. Tills dess ska jag försöka börja hoppa henne själv 1-2ggr veckan. Han gjorde några bra träningar igår som jag nu tänker själv pröva på. Handlar om vägar och att ej bli het utan hållas "i handen". Kanske sakta men säkert att jag igen vågar börjar ja höjja på hindrena lite. Jag vill så gärna, ligger bara i bakhuvudet att jag kan falla av och bli förlamad eller dö osv. Jag har målat upp en så hemsk bild av det hela vad som kan hända. Jag är rädd att hon vägrar, vilket hon ALDRIG gjort med mej, och jag flyger in i hindret. Varför kan jag inte bara hoppa utan att tänka så grymma saker.

Vet ni vad annara?! Jag har faktist haftJojo ute över natt nu å då. När det varit varma nätter utan regn. Ingen varg har ätit henne, ingen sjuk "gubbe" har kommit och gjort henne illa, hon mår bara bra :) Där ser man hur man kan ändra sina tankar pga vad andra gör och när man bara lugnar ner sej från alla skräck bilder man har i skallen. Jag är sjukligt rädd om Jojo. Hon är inte en häst bara för mej. Hon är den ända häst jag vill ha. Efter Jojo ska jag ej ha mera hästar. Om jag ej råkar ha en avkomma efter henne såklart då. Beror på var vi finns osv. För att ha två hästar så måste man ha ett eget stall. Jag vill ej och kan ej sätta ut påbara stallhyror 1000€ månad. Det är sjuka pengar att sätta ut på stallhyra. Nu menar jag ju sen ej att stallhyrorna är för dyra utan att jag ej skulle vilja sätta ut sådana summor imånaden på bara hyra. Nej då, jag sätter det hellre på helt andra saker. Så eget behövs för att jag ska kunna ha två hästar. Det var ju ej det jag sku prata om, stallhyror alltså. Nej men ni som läser vet att jag skriver vad jag tänker. Jag planerar ej liksom att det här och det ska det idag handla om.

Penneli är fortfarande epilepianfalls fri. Hemi har ej haft flera shapei fever attacker. Luna vägrar sluta växa. Växtvärk fortfarande i vänsterfram, från och till. Ej hels tiden och ej mycket heller. Men så att det gör illa i mej att hon han lite ont. Hon är min skugga, jag är stört kär i henne. Har aldrig känt så för en gund även om jag älskar alla mina hundar. Men jag och Luna har nåt band som jag aldrig känt med nån annan. Jaa nå joo med Candy ❤ Jag har ej lärt Luna nåt alls men hon kan allt ändå. Nu menar jag ej en massa trick osv. Jag menar att hon sitter brevid mej alltid när jag kallar in henne. Hon sätter sej direkt brevid mej. Hon kan gå lös exakt var som helst utan att ens visa intresse för en hund eller en människa som kommer emot/förbi. Jag brukar säga att hon är min skugga. Hon är hela tiden där men ej så att det stör det minsta, man märker ej henne. Hon är otroligt!

Eftersom min dressyrsadel ej blivit såld så har jag nu funderat att jag skulle byta både min hopp och dressyrsadel mot en ny hoppsadel. Måste kolla vad jag får för dom tillsammans. Jag skulle vila ha en helt ny sadel, men en mjuk sådan. Let's see.

Önskar er alla en trevlig midsommar. Ta vara på varandra. Livet kan vara väldigt kort, man vet aldrig när det tar slut. Var försiktiga.

Kramizar, Maria

  • 808 visningar

Gillar

Kommentarer

Heidi
,
Jojo gick ju ute hos oss helt bra över natt! Juho är super tränare. I vintras när jag träna me vinnia sa jag åxå att han sku rida henne nästa gång han kommer. Det va i onsdags och jag kunde int delta.😑 Men nästa gång ska jag fara me! Börja hoppa jojo själv nu bara med tränare så känns d kanske tryggare?
MariaLA
MariaLA,
Joo det e bara jag som e nojjig med det där att ha henne ute nu. Får hon själv välja så vill hon vara utedet nog. Juho var verkligen bra. Så jäkla possitiv inställning som man sällan ser under en träning. Jag tänkte lite samma att kanske om jag sku börja hoppa igen med tränare så sku modet komma tillbaka. Jag måste bara pröva och se hur det känns igen. Trevlig midsommar Heidi!
nouw.com/mariala