17.5-17 onsdag.

Hej igen. Jag får bara ej till det att skriva just nu. Alltså jag tänker varje dag att jag ska skriva, vet även om vad, men tiden räcker ej till. Jag har så pass lite "fritid" att den går åt att sova kan man nästan påstå. Nå men nu skriver jag i allafall.

Alltså jag hörde för en månad sedan om att det går en grym spy och diaré epidemi på hundarna iRaseborg. Men hur fan skulle jag kunna sånt få på mina för jag rör mej ej på såna platser, så tänkte jag då. Men jag tänkte ej alls på att med Luna rör jag mej över allt. Alltså hon är med över exakt allt med mej. Hon är min skugga.Hon är min soulmate. Hon är mitt allt. Jag älskar den huden to the moon and back. Hon är det mest lydiga, enkla, smart, personliga,vackra och härligaste man kan tänka sej. Hon är gjord för mej. Nå i allafall så för en och en halv vecka sedan började diarén hos oss och nu först är den slut. Ej lätt att få det med många hundar. Inte så många som spytt, med ack den mängden skit det kommit. Helt som ett Noro-virus kan man kort säga. Det går ju Noro-virus bland människor nu i Raseborg åxå.
Mina hundar åt en vecka kokt ris och kokt höna i många små portioner per dag. Där till fick Inupect. Gick tre paket av Inupect. Jag sov inget på nätterna utan sprang upp från sängen så fort jag hörde att en hund rörde sej för jag visste att snart sprutar skiten.
Penneli, epilepsihunden, led verkligen av detta. Han började få anfall, många. Vi sprang till Juppe och inget ville gjälpa. Penneli blev så dålig att han ej kände igen oss ens. Hans anfall kom så ofta att hans hjärna gick så het att vi med Mika på fredagen bestämde oss att lpta han somna in på måndagen. Alltså i förrgår. Men på lördagen ändrade allt.Anfallena slutade å Penneli blev sej själv igen. Tack och lov för det!

Luna har lite växtvärk i vänsterfram ben. Inte mycket men en aning ändå. Hon ska ej medicineras ännu för omsmärtan försvinner helt så börjar hon springa som besatt igen. Hon ska hållas lite lugnare nu. Hon har ju växt i sån fartattvi bara väntat att när kommer detts. Luna blir nu 6månader och hon är stor som en vuxen tik redan. Hon växer jämt och fint, bra och kraftig benbyggnad. Även en väldigt bra rygglinje. Hon släpar ej rumpan i marken som mpnga utställningslinjer idag gör. Luna motioneras nu endast löst så hon gör det hon känner för. Inga koppel vandringar alls så länge hon går orent.

Jojo, med henne är allt bra. Brunstar hela tiden. Hon och lilla Titta är kära. Skriker efter varandra så fort som ena är bort. Ligger i hagen brevid varandra och njuter. Igår jobbade jag henne på bommar. Hon var hetare än hetast och idag har jag ont i lårena. Trodde jag skulle flyga ur sadeln några gånger. Imorgon ska jag sätta fram några små hinder att jobba på. Små skutt är okej :)

Min galla har försökt mörda mej nu i fem veckor men i förrgår vaknade jag helt utan smärtor.Vet ej vad som hänt. Jag har ej tagit medicin sen dess. Jag åt igår till å med lite lasange. Jag har tappat en hel del vikt under dessa veckor vilket jag bara är glad för. Allt negativa har fört med sej nåt possitivt åxå. Så nu är det mera bara lite som ska motioneras och bantas bort. Men som sagt så har jag inga ont alls nu. Månne det fanns stenar i mina gallgångar som nu lossnat?! Sku man veta sku man säga. Men ingen skillnad, jag har ej ont vilket jag är tacksam för. Jag kan sova som en stock nu :) Fett unviker jag ännu å socker det samma. Men det skulle jag annars åxå göra pga att jag vill ha bort några kilo.

Så nu vet ni då lite vad som hänt. Jag kommer nog börja bligga aktivare igen bara jag får tiden att räcka till. Sköt om er och njut av vädret.

Kram, Maria

  • 677 visningar

Gillar

Kommentarer