13.7-17

Hej hej, hoppas allt är bra med er?! Här är allt bara bra. Har absolut inget att klaga på. Tar vara på allt man kan njuta av :)

Till att börja med så har Jojo fårt sitt nya täcke. Beställde det från Horze. Det var ett bra köp. Sitter bra på henne men är en aningen "kort" framtill. Hon har så stor/bred bringa. Mycket muskler :)
Storlek på detta täcke tog jag 155cm fast jag annars har på hennes utetäcken 165cm. Tack vet jag att jag ej tog 165cm dör det är stort i storlek. Men visst får det hänga över lite baktill så hon ej blir våt på baken och att det ej kan blåsa upp över baken heller. Jag använder aldrig bakbensgjordar men på detta täcke som ska hållas på ute på betet så finna dom. Annars har jag bara svansgjord.

Jojo går på bete nu dygnet runt som sagt och trivs som.fisken i vattnet. Där ser man igen en gång att vi ofta vill förmänskliga våra hästar. Jag var ett bra exempel på det själv. Pga att jag är rädd att nån varg ska komma och äta upp henne, att hon ej ska vila, att hon ska skada sej och bli hela natten och ligga skadad innan nån hittar henne på morgonen, att hon ej ska klara sej på endast gräs (får kraftfoder efter ridningen), osv. Alla såna där dumma tankar gick igenom mitt huvud flera månader innan betet. Men nej, hon är nöjd och glad, en aningen mullig trots att hon rids som vanligt. Lite ledigt har hon fått ha nu och då för hon rör sej så mycket ute ändå. Men igenomsnitt så rids hon nog minst 5dagar/vecka.

Pennelis rygg verkar vara bra. Idag är han första dagen helt utan Loxicom (smärtstillande). Men han hoppade upp i stolen nog helt fint på morgonen. Han är pigg och glad. Helt otroligt att han ej fick ett ända epi anfall under den tid han hade ont. Hade ju tänkt han skulle stressa och det utlöser oftast anfall. Men inget alls. Vi harvarit ganska länge utan anfall nu. Flera månader. Känns som en vinst igen. Luna växer så det knakar och vi börjar snart önska växten ska ta slut. Växtvärken går ju ej bort när hon växer på detta sätt. Haltar ej hela tiden men nu och då. Vill ej hon ska ha ont alls. Annars är Luna en gudagåva till ägaren. Vi har ej skolat henne en massa men hon bara kan allt själv. Hon kan vara lös exakt var som helst och går ej fram till främmande hundar eller människor, hon skäller ej, bryr sej inte ett piss om katter. Men hon älskar alla människor hon träffar. Hon älskar dem på ett behärskat sätt. Hon är inte rädd för nåt alls. Hon är en dröm. Men ack och ve om man lämnar en tidning framme på en stol eller vardagsrumsbordet. Då finns det ej en ända sida hel. Hon sliter den i tusen bitar. Allt som är papper ska rivas. Men eget fel om man lämnar nåt framme :) Tur att det är papper hon går på och ej på lister, dörrkarmar eller liknande. Lädersoffan fick sej ju redan när hon var helt bebis. Tur att vi ej fick våra nya soffor som vi skulle för nu får den inhandlingen minsan vänta tills hon är lite mera vuxen.

Helt random bild bara på Kirppu som chillar. Eller chillar gör hon ju alltid.

Tänkte glömma att jag har bara imorgon kvar att jobba, jaa och tre timmar på lördagen men den turen räknas ej, sen har jag semester ända till 2.8-17. Mamma mia så jag ska slappa. Jag är trött i såväl knopp som kropp. Jag ska bara njuta av varje sekund. Bara ha det bra liksom.

Från vänster Titta, Chiko och Jojo. Deras bete är låååångt å stort men ändå ska dom stå där nere hela tiden. Tassig trio ❤
Jag sku så vila att Jojo skulle vara dräktig igen ❤ Hon är nu 16år så vi hinner ju nog ännu.

Nej vet ni jag har inget att komma med just nu. Vill önska er alla riktigt sköna dagar och njut av sommaren även när det regnar. Det är ju ändå sommar och vår sommar är så irriterande kort så man måste ta vara på varje sekund.

-M-

  • 720 visningar

Gillar

Kommentarer