10.11 2017

Nu har Jojo snart varit två veckor i Klarvik stall. Allt går som på räls. Hästen trivs och jag trivs. Känslan att vilja spendera tid i stallet är guld värd. Att inte gå till stallet "för att man måste". Jojo går fortfarande med sin kompis Kvebeka som hon trivs med, förutom att damerna igår haft en diskussion om vem som använde sista läppstiftet antagligen och Jojo gav Kvebeka en spark på smalbenet. Inget allvarligt men en svullnad fick den vita skönheten nog. Jäkla kärringar! Och nej, dom strider ej om nån nu för får sej att tänka så :) Dom e endast djur och ston :)
Jag har Jojo fortfarande oklippt och håller henne så så länge det går. bara för att ej hamna täcka inne, ännu i allafall. Men vill jag klippa så går det ju enkelt med egen maskin sen så.
Nu har jag även träffat alla hästasägare (förutom ponnyhingstens som är utomlands) och kan bara säga att vilket härligt stallgäng. Alla trevliga och sköter sitt. Inga skrik och gnäll. Så här ska det kännas.
Jojo är lugn och snäll som alltid. Men allt steppas i stallgången är totalt gone. Hon har heller inte en ända gång skitit i gången. Hon är till freds med allt. Väntar med spänning att se när det första gången är tid för skoning i nya stallet. Jag har aldrig haft problem innan med det men hamnade ju de senaste halv året alltid ha en annan häst inne när hon skoddes. Tidigare skoddes hon ensam i stallet och var lugn.

Jag minns ej om jag berättade i förra inlägget att jag har första ExamenTillfället bedömt nu i skolan. Det om barn som jag var så nervös över. Man undervärderar sej så sjutton måste jag säga för jag fick en 3:a. Bedömningen är alltså upp till 3 så det var det bästa jag kunde få. Jag är väldigt glad för det, första undar och då har jag åtminstone en 3:a på betyget *fnissar*.

Skolan är jobbig just nu. Inte så att jag skulle vilja sluta uyan det är mycket jobb och liksom allt på en gång.

Igår kväll ringde dom från sjukhuset och ställde alla konstiga frågor inför operationen. Sen fick jag även veta att jag får genomgå operationen med ryggmärgsbedövning. Hoppas det håller i sej för jag är livrädd för narkosen. Tänk om man ej vaknar?! Men lyxen är att det finns Litalgin igen att få i apotekena i Finland, en stor mängd ännu till. Så klarar mej till operationen nog. Åtminstone två veckor är jag sjukledig och får ej lyfta nåt alls. Men jag får gå till skolanom jag orkar bara. Det måste jag orka, måste!

Lite bilder som jag så gärna vill dela med mej av. Jojo vid stranden brevid stallet, Robin&Elins fralla Lucy, lilla Baby, de mest härliga små kaninungar (kolla de små öronen, Sebastians&Emmas nya staffi valp Lexy och Kirppu.

Mera nästa gång igen. Blir ej så intressanta inlägg alls nu. Får ej till det riktigt. Men i å för sej så härnder det ej så mycket just nu i mitt liv som skulle vara så intressant, skola, jobb, stall, hem osv. ❤🤗
Ha en fin helg.
-M-

  • 576 visningar

Gillar