Header

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

I løpet av livet, kommer man til et punkt. Det blirTomt. Fargeløst, og livløst.

Likes

Comments

Stiller mattilsynet strenge nok krav? Hvorfor er det lov å behandle dyr på den måten? Tøyer strikken til den ryker, men når ryker strikken?

Tre eksempler
Her er tre eksempler. Rein fakta. Det er opp til deg å avgjøre om du syntes kravene mattilsynet stiller er strenge nok. Ca. 31.000 geitunger slås i hjel for at geitemelken du drikker skal bli god. Ca. 600.000 minker blir drept hvert år for at du skal få fin pels på jakken din. Ca. 3.500.000 haner blir kvernet levende fordi de ikke kan bli brukt til noe.

Hva er mattilsynet?
Mattilsynet er statens tilsyn for fisk, planter, dyr og næringsmidler. Det er de som forvalter dyrevelferdsloven og husdyrsavlsloven. § 1 i dyrevelferdsloven sier «Formålet med loven er å fremme god dyrevelferd og respekt for dyr.» Har man respekt for geitekillinger om man lar dem bli slått i hjel, med begrunnelsen vi får bedre geitemelk om vi får råmelken geitekillingene egentlig skal få. Har man respekt for mink om man bruker dem som et objekt? Bare et lite stykke pels som du kan pynte vesken din med. Å kuttet i hjel kyllinger uten bedøvelse, kaller man det respekt?!

Eggproduksjonen
3.500.000 kyllinger blir destruer hvert år. Grunnen er at kun høna kan produsere egg, og hanen blir derfor ikke nødvendig for eggproduksjonen. Slik får hanene dødsdommen dagen etter at de ble klekket. Kyllingene blir sortert etter kjønn, der guttekyllingene blir sendt på et bånd. I enden av båndet er det en kvern som kutter kyllingenetil døde, uten noe bedøvelse på forhånd. Jentekyllingene blir sendt på et annet bånd til vaksinasjon. En vaksine som inneholder antibiotika, slik at de ikke blir syke og de vokser mye raskere. Den bidrar til at kyllingkjøttet vokser i en ekstrem hastighet. Beina og skjelettet vokser ikke like fort, det fører til smerte og skjelettproblemer.

Pelsdyrnæringen
10. januar i år behandlet stortinget pelsdyrnæringenes fremtid. De ble sikret videre drift. Denne næringen får støtte av staten, og i 2014 fikk de over 40.000.000kr i støtte. Er ikke dette et steg i feil retning? Disse pengene ble prioritert til kurs. Burde de ikke heller ha blitt prioritert til dyras velvære. Eller er ikke det så viktig siden de bare skal sitte i buret til de har blitt store, så skal de dø? Bare bli et stykke pels. I 2015 ble 600.000 minker brukt til pels. Pelsindustriens argument til å fortsette industrien er - det er en naturlig del av norsk landbruk” når mink ikke er en del av norsk fauna en gang og blir sett på som et skadedyr i Norge. Min mening er at pels er ikke noe man har behov for, det blir bare brukt til pynt. Derfor bare en ekstrem unødvendig smerte for de stakkars dyra, for ingen stor nytte.

Geitemelk produksjonen
I Norge blir geitene i hovedsak brukt til melk. For at en geit skal produsere melk så må den være drektig, derfor blir det masseprodusert geiter som blir slått i hjel rett etter fødsel, hele 35.000 geitekillinger hvert år. Grunnen til at de ikke får vokse opp er fordi bøndene ikke har ressursene til å la dem leve. De vil bare tjene pengene på melken. Som de fleste andre dyr, har en geit morsinstinkt. Det er en stor jobb for geita å føde alle disse killingene, og geita blir psykisk belastet etter at killingene blir dratt fra hun.

Norske produsenter tøyer strikken for å få melkeproduksjonen, eggproduksjonen og pelsindustrien billigst mulig. Det er vel kanskje på tide at strikken ryker og at mattilsynet trer inn. Bør det være lov til å avle opp mer enn man har ressurser til? Bør det være lov å avlive dyr i en kvern? Bør det være lov å produsere pels og bruke pelsen fordi det ser fint ut? Er det en glede å støtte dette når du vet at det er på dyrenes bekostning? Det er ditt ansvar å være bevist på hva du støtter og ikke. Åpne opp øynene og se virkeligheten.

Likes

Comments