Vardag

Igår hade jag min uppkörning och det gick hur bra som helst så nu har även jag körkort. Känns sååå skönt!

Efter uppkörningen gick jag ner på stan och åt lunch och sen bar det av till Nolia där det var någon karriärsdag. Jag och Rebecca gick runt och samlade massa pennor och godis samt pratade med personer om olika yrken. När jag kom hem åt vi middag och sen for jag och hämtade Freja på hennes dans. Efter det for jag och Flisan på gymmet och självklart tog vi bilen ;)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon! Hade så otroligt svårt att ta mig upp i morse. Ville bara stanna hemma och göra ingenting.. Humöret blev dock bättre när jag kom till skolan och möttes av "Godmorgon, vi sprider lite kärlek idag" och så fick jag en chokladboll. Jag måste ju gå på världens bästa skola!!!!

Idag går skoldagen i gymnasiearbetets tecken....ska försöka få klart den teoretiska bakgrunden. Sen ikväll blir det go middag och sen bara chill, har sån mensvärk så orkar inte riktigt göra något annat.

Likes

Comments

Contains affiliate links Träning

Jag har snart inte tränat på över 2 veckor på grund av sjukdom och att jag har varit borta. Det bästa som finns enligt mig när man börjar bli träningssugen är att kolla på massa snygga träningskläder. Så här är ett litet kollage med sånt som jag tycker är snyggt och som jag verkligen inte hade tackat nej till.

Likes

Comments

Vardag, Träning

VARNING FÖR LÅNGT INLÄGG! ;)

Jag har som vissa kanske redan vet opererat främre korsbandet och tagit bort en bit av menisken. Korsbandet var helt förstört och menisken var klämd.

Första gången jag gjorde illa mig var för ca 2 år sedan. Jag spelade fotboll, fastnade i gräset och vred till knät. Om jag ska vara helt ärlig så är det de värsta jag någonsin varit med om. Det gjorde så sjukt ont och jag har hört i efterhand att jag skrek ganska mycket och högt..hehe...

Jag hade sådan tur att det bodde en ortoped inte allt för långt bort från oss. Bara dagen efter skadan kunde han känna på knät och han sa: "Jag skulle vara förvånad om inte korsbandet var av". Även fast han fixade så att alla väntetider på sjukhuset gick jättemycket snabbare så fick jag vänta någon vecka på en röntgentid så jag tyckte att det var en jättebra idé att följa med mitt lag upp till piteå och spela lite fotboll medans jag väntade. Första matchen jag var med försökte jag som utespelare vilket gick helt åt skogen, jag hade ju som ortopeden sa troligtvis inget fungerande korsband. Jag klev av på uppvärmningen i tårar eftersom att jag så gärna ville spela men inte kunde. Senare matcher stod jag i mål vilket gick förvånansvärt bra. Det gjorde ont men som den vinnarskalle jag är så kämpade jag på. Vilket jag såhär i efterhand tycker var väldigt dumt med tanke på vilka konsekvenser det kunde ha fått.

Efter Piteå fick jag röntga knät och fick det konstaterat att korsbandet var av men att knät ändå var så pass stabilt att ortopeden inte kunde motivera en operation. Han sa att det bästa var att jag skulle sluta idrotta vilket jag sa NEJ!! till. Det enda jag skulle kunna göra då var att köpa ett knäskydd. Inte vilket knäskydd som helst utan ett specialbeställt knäskydd från USA som skulle kosta ca 16 000:-

Jag måste säga att jag har världens bästa föräldrar. Dom köpte det åt mig och det är med hjälp av det som jag har kunnat spela fotboll och handboll det senaste 1,5 åren.

Nästan just precis på dagen när det gått ett år efter korsbandsskadan spelade jag ännu en gång fotboll. Det hade gått kanske 10-15 min av matchen och jag fick första skottet på mig. Jag slängde mig och på något vis lyckades jag vrida knät IGEN och efter några läkarbesök och röntgen konstaterades det att menisken var klämd.... nu kunde ortopeden motivera en operation.

Men med hjälp av knäskyddet kunde jag ändå fullfölja fotbollssäsongen och påbörja handbollssäsongen. Sen väntade operation. 23 November opererade jag mig och det har inte varit en lätt resa ska jag säga er.

Jag mådde så fruktansvärt illa efter operationen och det höll i sig i ca 1 vecka. Jag kunde nästan inte äta någon mat eftersom att jag åt så mycket smärtstillande. Inte förrän jag började trappa ner på smärtstillande (och efter en hel del tjat från Jesper) kunde jag få i mig tillräckligt med mat så att jag orkade göra något.

Rehaben har inte varit så rolig heller. De första övningarna jag fick skulle jag göra 5 ggr per dag. Det var inte lätt att komma ihåg ska ni veta. Samma sak med det andra programmet jag fick. Där skulle jag göra vissa övningar 5 ggr per dag och vissa övningar 3 ggr per dag. 3 veckor efter operationen började jag gå på gymmet för att köra överkroppsträning. Det var fortfarande rehab 3 ggr per dag som gällde.

Nu har det gått ca 2 månader och jag får simma, cykla, köra cross trainer och promenera. Det känns så skönt att ha så pass mycket att välja på i konditionsväg. Det är dock än så länge bara lätta motstånd och fokus på att knät ska vara så stabilt som möjligt som gäller. Jag ska köra kondition 3 gånger i veckan och benstyrka 3 gånger i veckan.

Jag känner att det går bättre och bättre. Knät blir stabilare ju längre tiden går och ärren läker på bra. Det ska bli kul och se när jag kan komma tillbaka och spela handboll & fotboll igen.

Bild 1: Dagen efter operationen.

Bild 2: Ungefär 2 veckor efter.

Bild 3: Ungefär 2 månader efter.

Likes

Comments

Vardag

Igår kväll for jag in till stan vilket gjorde att jag kunde sova betydligt mycket längre än vad jag brukar göra och det var hur skönt som helst. Började 8.30 med Svenska där vi skulle fortsätta skriva på våra gymnasiearbeten. Det känns skönt att jag verkligen har kommit igång med det nu även fast jag önskat att jag skulle ha tagit tag i det tidigare... Efter lunchen väntade dubbla körlektioner och det gick hur bra som helst. Tanken var egentligen att jag skulle köra upp redan på Torsdag nästa vecka men jag känner mig inte riktigt redo för det så jag bokade om det till ett senare tillfälle.

Sedan jag kom hem från skolan har jag bara legat i sängen och kollat på serier så nu ska jag duscha sen måste jag ta tag i lite plugg. Jag är verkligen en sån som skjuter upp saker.. sen är det äntligen sova som gäller.

Likes

Comments

Vardag

Eftersom att resan till Vasa sträckte sig över lördagen också så fick vi kompledigt idag. Min plan var att fara och träna eftersom att jag inte gjort det på ett tag men förkylningen är nästan värre än igår så jag hoppade över det och har istället suttit hemma och försökt vila mig frisk. Har druckit massa te och i har jag haft honungen doktorns fasa som är sjukt bra.

Nu efter lunch ska jag ta tag i plugg samt skriva klart mitt CV som jag påbörjade igår.

Honungen är perfekt nu under förkylningstider. Du hittar den HÄR

Likes

Comments

Jag som aldrig är sjuk har nu gått och dragit på mig en förkylning.. Hostar heeela tiden och det bränner i halsen. Så idag har jag inte gjort så mycket. Tog mig iväg en stund för att kolla på handboll men sen har jag bara legat i sängen och lär nog göra det resten av kvällen också.

Likes

Comments

Vardag

Hallå! Igår var sista dagen som vi umgicks med Vasaeleverna. Vi gick på rundvandring i deras skolan. Dom hade så coola salar. Bartendersal, massage/sjukgymnastik, avslappningssal och massa annat spännande. Deras gymnasieutbildningar är lite annorlunda jämfört med våran. Efter rundvandringen åt vi lunch som restaurangeleverna lagat och efter det for vi och kollade på Finlands högsta bro. På kvällen åt vi middag på en restaurang som hette amrillos. Hyfsad god mat och mycket bra sällskap gjorde att det blev en mycket lyckad sista kväll.


Nu sitter vi på färjan och lyssnar på någon finsk trubadur. Vi har ca 2h kvar av resan så ska väl försöka hitta på något roligt vad nu det skulle kunna vara.

Likes

Comments

Vardag

Mässan gick väl sådär kan man säga. Försäljningen gick inte så bra men vi har fått prata med mycket roligt folk. Något som var lite svårt var att vissa enbart pratade finska... Efter mässan for vi en sväng på Tropiclandia och badade och åt middag.

Nu ligger vi på hotellrummet och det blir nog snart sängen för min del då jag är sjuuuuukt trött.

Likes

Comments

Vardag

Jag har inte nämnt det tidigare men vi hade för ett tag sedan en liten tävling på skolan där vi tävlade om att få fara till Vasa med vårat UF-företag och vara med och ställa ut på deras mässa. Eftersom att vi var en av de 2 vinnande grupperna såå är vi nu hör för att imorgon vara med och ställa ut.

Idag tog vi då alltså färjan från Holmsund till Vasa. När vi kom fram fick vi träffa en del av klassen som vår skolan har ett samarbete med. Sen visade några elever oss runt i Vasa och efter det for vi på ett ölbryggeri där vi fick gå på studiebesök och även äta middag.

Likes

Comments