Nu var det ett tag sen jag skrev något här.
Om man pratar om det jag kallar "förändringen" så har jag varit lite orolig och nedstämd. en dipp helt enkelt.

Men det är nog inte konstigt att det tar tid att komma in i något nytt och hitta sin plats på en ny arbetsplats.

Hursomhelst så börjar det kännas riktigt bra nu. Och jag känner mer och mer att förskolelärare skulle kunna vara något för mig. Och snart är det dags att söka in för höstens utbildningar! spännande!:)

Idag vaknade vi tidigt och kände inte för den klassiska frukosten . Kändes tråkigt...

Paret på bilden är min farbror Jonas och hans fru Ulrika.

Två väldigt fina och betydelsefulla människor i mitt liv.

När jag var liten var jag mycket hos de i Emmaboda och Ulrika gjorde alltid roliga saker med mig.
Först gick vi och fikade på fiket som är emmagården (på bilden).
Efter det gick vi till en gulsmedsaffär för jag har alltid varit som en skata och älskat allt som glittrar.
Och efter det till en färgaffär som hade leksaker och annat pyssel.

sååå mysigt!

Så när vi vaknade idag så tidigt och var pigga men möttes av det vackrast vinterland, (vilket innebär att man kanske inte ska sladda runt för mycket på vägarna)
så bestämde vi oss att åtminstone åka och fika. Och vi hade tur då Ulrika och Jonas kunde ses! Så mysigt måste göras om!

I övrigt har jag och Hamode (sambon) börjat läsa svenska som andra språk på 30 HP.

För Hamode är det väldigt relevant då han redan jobbar på en gymnasieskola som har elever som läser svenska som andra språk.
Vi träffade en studievägledare på Linnéuniversitetet och han berättade att man kan välja att läsa ämnen först och sedan läsa låtarbiten i efterhand.
Så Det kanske blir en ämnes lärare av Hamode.

För min del är det ett sätt att testa mig fram om jag klarar av att läsa på högskola eller universitet nivå. alltid bra att kunna testa lite innan man börjar ett helt program.
pluss att om jag i framtiden vill läsa ännu mer och bli ämneslärare för vuxna så här jag även behörighet i att lära ut svenska som andra språk!
yihuu!!

♡KRAM och TEVLIG helg!!♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det här kommer bli en punkt på min önskelista till jul! så snygga smycken! in och Kolla!
feministsmeden

Satin hands, fantastisk hudvård . Händerna blir supermjuka. Den milda skrubben exfolierar bort döda hudceller och gör händerna mjuka. 

Fler ​fantastiska ​produkter från Mary Kay hittar 

​Här

Likes

Comments

Haha som rubriken så kommer jag på mig själv vara halvt döende bara för jag fått en förkylning! Så ynklig!🤤🤣

veckan har varit så händelserik! Jag har gjort tre förmiddagar på förskolan och det är mycket tankar som snurrar omkring!

Jag ÄLSKAR att jobba med barnen för det ger så mycket.

Däremot känner jag mig ivägen för mina nya kollegor eftersom jag inte riktigt vet var jag ska va eller vad som förväntas av mig. Helt förståligt att ingen hinner förklara saker för mig eftersom att de har sitt att sköta!

Jag ska ge det här tid och se hur det känns har jag bestämt mig för! :)
Om nu de är nöjda med mig vill säga så jag får fortsätta!:)

När man ligger lodrätt och inte orkar göra så mycket så hinner man ju Googla ganska mycket och jag kom av någon anledning jag inte kommer ihåg in på den här sidan https://strong.zumba.com/en-US

Zumba har ju funnits länge och jag älskar tränings sättet!
Och för mig är det ganska nytt koncept med strong Zumba som går ut på mer tonande styrkepass som är dansinspirerat! Kul att de utvecklar och att de hänger med trenderna och att de kommer med nytt!

vilken träningsform gillar ni bäst !?:)

Kram

Likes

Comments

När dagen börjar ta slut och jag börjar förbereda mig för att ännu en helg är över så har jag blandade känslor.

Jag tänker på om jag ens ska skriva ett inlägg jag är ju lite oroad, låg men lycklig samtidigt. Men så tänker jag på att meningen med min blogg inte bara var att lägga ut lyckliga ögonblick utan också förvirrade eller sorgsna ögonblick. För att visa hur just min resa när jag "börjar om" ser ut.

Jag menar för att kunna ge en rättvis bild så är det ju inte bara glatt.

På tisdag börjar jag jobba timmar på förskolan som jag själv gick på när jag var liten.
kontrasten är stor (tror jag) ensam på en salong, ägare och mer eller mindre heltid. Till femton timmar i veckan med fantastiska individer som en dag ska ta över och som kommer ge mig en massa glada skratt men även också lite huvudbry.
Jag är tacksam lycklig och taggad. Jag är också rädd . Rädd för att göra fel.

vetskapen om att jag kommer få börja i lugnare takt och att jag har kunnig och duktiga arbetskamrater som guidar mig framåt gör att jag inte låter ångest känslorna ta över och jag vet att jag bara är människa och att om jag gör fel eller inte vet hur jag ska göra så är det ok!
men det eee läskigt ändå!

Hur kände någon av er när ni började på ett nytt jobb?❤

sprang en runda innan för att rensa huvudet. Det blev ett 2 min. pluss 1 min. Vila i 30 min. intervall pass! haha hjälpte ganska bra !🤔😊

Och så från ingenstans idag var mamma och pappa här och åt det var mysigt!
Jag måste bara göra en shoutout till Jennys matblogg! ​http://www.jennysmatblogg.nu

​För er som inte besökt bloggen, gör det!  Så duktig är du Jenny och du har räddat mig så många ggr när fantasin över vad man ska äta tagit slut! 🙈👍

Likes

Comments

Idag har jag börjat som konsult för Mary Kay! något jag är riktigt stolt över! Mary Kay var en så inspirerande kvinna som gjorde så mycket för många andra kvinnor och jag är glad att få chansen att bla. skapa så mycket nya kontakter genom företaget!:)

Snart kommer jag att ha en hemsida där man får inspiration och där man kan beställa produkter ifrån. (produkterna kommer till mig och jag i min tur levererar till dig)

Jag söker nu dig som har lust att hjälpa mig utbildas och vara värdinna för en kväll där jag kommer och håller en hudvårdsklass med dig och dina vänner, kollegor eller andra!:)

Jag är flyttbar så bara gör av dig och tala om var du finns så ska vi nog kunna ordna en klass!
du och väninnorna är även välkomna hem till mig!

Jag är så exalterad och spänd på att få träffa så mycket kvinnor och kanske framtida vänner!

hör av er till mig via Facebook,Messenger, Instagram (mariaannadorin där också) eller via mail

Maria.svensson19874@gmail.com

kraaam

Likes

Comments

Fredag!
Idag har jag sprungit som jag inte gjort på två veckor. Det var så skönt!
Jag gjorde ett intervall pass som består av 1 min. löpning och en halv min. vila i 30 min.
två gånger i veckan ska det göras egentligen men den här veckan är jag stolt och nöjd med Ett!

Hoppas alla får en underbar helg!

kram

Likes

Comments

Så idag kom sista "mötet" angående jobb. Ett event med Mary Kay i Karlskrona.

Jag ska vara ärlig och säga att jag i början tänkte vad är det här för sekt liknande tänk de vill att folk ska gå med i.
Men mot mitten av träffen insåg jag att det verkligen handlar om mer än vad jag trodde.
Vi hade en jättetrevlig kväll med öppna dialoger mellan alla (runt 16 personer ) som var där, och jag blev verkligt intresserad och taggad!
Jag tror att om man vill, vågar, är driftig och ärlig så kan det bli riktigt bra.

Jag har märkt den senaste tiden hur viktigt det har blivit för mig att vi tjejer håller ihop.

Frågan kom upp på eventet om män är konsulter och med i Mary Kay. Och alla är lika välkomna det var bara att Mary Kay Ash som grundaren heter startade sitt märke för att stärka framförallt för kvinnor. Hon utformade en modell och ett system som hjälper konsulten att bygga en karriär och samtidigt lära känna andra och tillsammans med andra även styrka och hjälpa varandra i "vardagen".

Det kändes först som en massa prat men gemenskapen och sättet kvinnor får en chans att utforma en karriär gjorde mig inspirerad.

Det kan låta flummigt nu när jag skriver men man måste nästan varit där för att förstå vad jag menar. Jag tror mig också ha en bra känsla av att känna av folk och många jag har träffat idag verkar väldigt genuina personer!

OCH! trots att jag förstår att det är säljteknik så är det aldrig fel att lämna ett event med en goodiebag.🙈 Eller vad säger ni?

Nu ska jag sova på det saken och se om jag ska starta en ny hobby eller till och med kanske en ny karriär.;)

Likes

Comments

förändringen:
Så har första veckan efter försäljningen av salongen gått. Jag tycker det är skönt och känner mig lite förvånad att det inte känns värre ännu än vad det gör.
självklart så kommer det komma mer känslor efter hand i jakten på det där jobbet som är rätt!

I fredags var det så mysigt då jag och två kompisar träffades och hade myskväll med kort spel och prat om allt. Sånt behöver man ju verkligen ibland:)

Och så fick jag träffa den lilla godingen Sirius som hittade en gryta och tyckte att Han satt bra i den och kollade när vi spelade:)

Och på lördagen kom grann familjen in och då blev det mer häng och lite mer sällskaps spel. "Med andra ord" den här gången.
Har du inte spelat det så testa!
Spelet går ut på att man får ett ord tex. gräsmatta och ska förklara det med andra ord. tillexempel: grön, mjuk, ute osv.
Vi var tre tjejer där den yngsta var 4. (henne viskade vi till vad hon skulle förklara)
Och det andra laget bestod av tre killar där den yngsta var tio.
Jag måste säga att barnen var de som var de bästa på att förklara! de krånglade inte till det som vi vuxna. Men så är det kanske väldigt ofta!

Imorgon har jag nr två av de viktiga möten som jag har framför mig som avgör hur min jobbframtid ser ut.

Det är pirrigt på många sätt. Både positivt och negativt faktiskt. Jag undrar om jag har hunnit stanna upp, om jag är ärlig mot mig själv vad jag vill . Många gånger så vet man ju inte vad man vill riktigt och nu är en guldchans för mig att känna efter. Men samtidigt är ju vardagen där och räkningar ska betalas...
Det ska bli spännande att se hur jag känner innan och efter mötet imorgon och vad som händer sen. saker kan hända fort! Ibland fortare än vad man tror.

Hoppas du har haft en bra helg och att du imorgon får en jättebra start på den nya veckan!

Likes

Comments

Idag vaknade jag nästan lite exalterad över att jag skulle jobba på salongen! Och det var i ärlighetens namn länge Sen!
Vi jobbade bra ihop jag och nya ägaren Dalia. Det var jättekul!

Jag jobbade i ett sträck fram till jag hade en halvtimmes lunch. Men det var nog enda gång det inte spelade någon roll att jag inte hann äta för det var så roligt att jobba.
På eftermiddagen hade jag en lucka och då kom vi på att Dalia skulle hinna fixa mina naglar. Hon har tagit hem en hel del fina färger från opi.
Jag blev så taggad! Hon hann fila naglarna på en hand innan min nästa kund kom!🤣 aja bättre lycka nästa gång. Nu vet jag i alla fall vad jag vill ha för färg.;)

Kvällen avslutades med ett avsnitt av Wahlgrens värld! Det är väl alltid lika kul att se någon försöka laga en söndrig tvättmaskin med en hammare!😄
Och i en reklamen kom jag på mig själv vara avundsjuk på sambons fransar som så många gånger förrut!
Jag klagar inte på vad jag själv har fått men hans är ju vad man strävar efter! No extensions needed..❤

Likes

Comments