vetrinär akut

Ja idag var vi inne i sörping och handla lite, Roger ringde mig och fråga om han kunde vara kvar en stund till men jag sa i från. så han kom till bilen, vi åkte hem och tur var väl det. När han släppte ut hundarna. så bar sig Khyla väldigt konstigt åt. Jag titta genom fönstret, tänkte det ser han inte hur hon går, men han uppfatta inte det tydligen, Så jag sprang ut och hon vinglade fram och tillbaka, gick runt i cirklar och stirrig i blicken flåsade som hon aldrig gjort förut. Hon ramlade nästa ner när hon skulle gå in, Hon orkade knapt att hoppa upp trappstegen som var. Stressig som jag blev, roger blev gapade vi bara på varandra bad varandra ringa vetrinär. Allt blev tilt i huvudet. Fatta inte vart jag skulle ringa eller någonting, Roger ringde nummerupplysningen som inte heller kunde ge oss numret. Men som tur var vaknade jag till liv och kom på att jag har ett kort i min plånbok till vetrinären, Ringde och kom fram förklarade skakis som fan. men det funkade så han förstod. Vi gick igenom olika teorier. Hjärnhinneinflammation,borrelia.mm sen fick jag bestämma mig för om vi skulle åka dit, och det blev en tur till Valdermarsvik. Så som tur är har man gått i skolan där, så man vet lite var det ligger, sen i viklen slog jag på GPS och den talade om att jag kommit rätt.
Vi kom in på en gång. Men Khyla hade blivit så mycket bättre. Hon flåsa lite och var lite stressad, men vem skulle inte vara det i den situationen. Men vi kom in upp på bordet. Klämde kände, Jag kännde inte igen Khyla när han höll på, för hon brukar alltid vara still och sitta fint., men nu for hon och han kunde inte hålla henne mer. svårt att undersöka henne, Men sen blev det bättre. tog tempen, 38,9 bra temp. Urinprov tog vi i farten .Ut och hon satt sig på en gång, så under med skålen och fång upp de små dropparna...
In och han kolla socker, det var lugnt i urin.et. Sen tog han ett blodprov, då frågade han om jag klarar att hålla henne stilla..Ja och det gjorde jag, höll henne nere på bordet. och han fick sitt prov. tog en stund, sen kom han tillbaka med svaren. Inget fel på njurarna ,eller de andra proverna han tog, därimot var sockret lite högt, Men han sa att det kan bero på att hon var så stressad. Och det känns ju skönt, men vi ska tillbaka och ta ett nytt prov om en månad så att vi kan se om det är högt då eller inte, Sen har hon lite problem med att hålla tätt. Hon läcker ganska ordentligt i bland. så nu ska vi först och främst dra ner på vattenmängden. hon dricker på tok för mycket. Brås på husse kanske. :-) Se om det blir bättre, annars finns det medicin Mot detta.
Mindre mat men det visste jag redan. Hon väger för mycket, det visste jag med massa om. Roger försöker jag få in i huvudet att han får inte ge en massa små saker, för det blir hennes död. Märta grät när Märta var i rummet utan henne, Jag svimmade nästan när han tog provet på khyla. Genomsur och kallsvettig i pannan, så jag fick sätta mig ett tag. men det gick över.
Så nu är hon som vanligt igen, men hoppas att hon blir mer glad och mindre stressig. Roger skyller på mig, att mitt bråk gör henne sjuk, men jag är van att få skit. Tar att man kan skylla på någon i ett sådant lägge. iNTE att det kan hända utan att det behöver betyda någons fel. Dom blev glada när dom fick hoppa in i hundburen i bilen igen. Sen åkte vi hem och det var skönt . Nu är hon lugn och drt är skönt. Märta är mammig, hon ska sitta i min tröja nu och vägrar lämna mig. Roger tog med sig Khyla upp och la sig....
  • mitt
  • 68 visningar

Gillar

Kommentarer