Vetirinären igen

Japp i dag ringde vi till dom igen,då Khyla har sådan klåda på kroppen. Hon slickar sönder tassarna.Fattas päls på bröstet. så idag kom vi ner och dom tog skrapprov på henne. det var så att dom skrapade på hunden till det gick hål. lagom skulle börja blöda. 5 ställen tog dom på. Hon var så duktog sa inte ett ljud gjorde inget väsen av sig.

Jag har läst lite om hennes klåda och så och jag misstänkte cusing sjukdom. . och dt misstänkte dom med. Det är massa som stämmer med hennes beteende och hennes immunförsvar blir försvagat. sen misstänkte jag att hon har svårt att tåla front linet. så vi ska fortsätta bada henne, och så fick vi en tablett i stället mot fästingar. Sen ska vi hämta ut injektion, som hon ska få på fredag mot klådan. och det går ju inte ge henne vilket medel som helst om man misstänker cushings sjukdom, eftersom som produserar mer kortisol

Vid Cushings sjukdom, även kallat Cushings syndrom, ökar produktionen av kortisol, oftast till följd av en tumör. Om tumören finns i binjurarna orsakar den primär Cushing, och om den sitter i hypofysen, så att ACTH-produktionen stiger, kallas detta sekundär Cushing. Sekundär Cushing är vanligare än primär..

så måste vi ge något annat. så då blev det en injektion på fredag. sen blir det utredning blodprover mm.

Så nu vet ni lite mer.

Idag är det vart igen, och jag mår skit i värmen. håller mig inne , men det ska väl bli svalare snart hoppas jag.

Nu avrundar jag tjipp

  • 20 visningar

Gillar