Lollos" nyckelknippa hittad

FÖRSVUNNA LOLLO 68-årige Bernt Olov "Lollo" Karlsson anmäldes försvunnen den 19 april. Sedan den 5 april har ingen med säkerhet sett honom, men nu släpper polisen nya uppgifter för att få veta vad som hänt "Lollo".

– Vi tror att någon eller några personer faktiskt vet vad som hänt honom och vi hoppas att man hör av sig till oss, så att hans anhöriga slipper leva i ovisshet, säger Anders Selevik, polis vid grova brott i Norrköping.

Hittills har det varit känt att Bernt Olov "Lollo" Karlsson den 2 april tar bussen från Valdemarsvik till Gusum vid 17-tiden, att han den 5 april beställde en tårta till sin födelsedag, en tårta som han aldrig hämtade ut. Därefter är han spårlöst förvunnen.

Klockan 12.11 den 6 april används Bernt Olov "Lollo" Karlssons bankkort på nytt. Den här gången på Q-star i Gusum för att köpa bensin.

– Vi vet inte vem som använt bankkortet, bara att det använts, säger Anders Selevik.

Det kan vara "Lollo" själv som betalar bensinen för att någon ska skjutsa honom. Det kan också vara någon som har tillgång till hans bankkort som använt det.

Den 1 juni anhålls en 36-årig man skäligen misstänkt för människorov, han ska ha hjälpt "Lollo" med diverse saker under en tid. Mannen släpps dock i brits på bevis. Det trots att det finns övervakningsbilder från en bankomat i Söderköping där han ses ta ut pengar. Vid samma tidpunkt, den 18 april, finns en registrering från banken att det tagits ut pengar på "Lollos" konto. Alltså dagen innan "Lollo" anmäls förvunnen.

Läs mer:Misstänkt själv försvunnen

Under tiden genomför Missing People sökinsatser på flera ställen där man kan misstänka att "Lollo" finns - men utan framgång.

Det dröjer ända till den 27 augusti innan man får upp ett nytt spår. Och då från oväntat håll.

– Det är en man i Finspång som hittar en nyckel i Parken vid Bruksgatan 5-7. På nyckeln sitter en nyckelring med en adress, säger Anders Selevik.

Läs mer:"Lollo" ett mysterium

Mannen som känner igen adressen ringer en bekant i Gusum och frågar om han vet något eller känner någon på adressen.

– Vet du inte vad som har hänt? svarar den bekanta. Och när mannen får klart för sig att nyckeln går till den försvunne "Lollos" bostad kontaktar han polisen, säger Anders Selevik.

Hur nyckel har hamnat i Finspång, vet inte polisen, men hoppas att om någon sett "Lollo" där eller har den minsta aning om hur nyckeln hamnat där, hör av sig till polisen.

Den 20 december kommer försvinnandet tas upp i "Veckans brott" på svt och Anders Selevik som just avslutat förundersökningen kring mordet i Klockaretorpet misstänker att han kommer att få lite skäll av Leif GW Persson.

– Han kommer väl tycka att vi inte gjort tillräckligt, men med de resurser vi har så gör vi så gott vi kan.

011 - 200 441

  • 190 visningar

Gillar

Kommentarer