Kaninbarnvakt

Jaha då var man barnvakt då till 5 små nyfödda kaninbebisar. Grannen upptäckte att hon hade fått dom men hon tog inte till sig dom, så en frös till döds. Nu är det ju så att dom går i skolan så då tar jag matnigen när det går. Jag läste på om hur det är man gör, och jag läste med att man inte alls behöver mata kaninerna var 4 timme, Utan det räcker med två gånger om dagen. Det är vad mammorna gör. Idag har dom fått mat och åt som små nassar. Och sen läste jag att man behöver inte köpa ersätning om man ksa mata med det på apoteket. utan man kan mata dom med välling. Tur att google finns, där lär man sig massa. Nu har jag släppt ut Pixi i hagen hos oss så hon får springa av sig lite, Hon har varit så snäll och duktig med att man kan hålla henne så pass att dom kan snutta på henne. Det tar ca en timme,men det är för att jag tar en unge i taget, Freja är duktigare än jag på det.
Inatt sänkte jag temperaturen inne i vardagsrummet där dom bor. bara för att Pixi är van att vara ute. ja hon r ju en utekanin. Liksom mina. Och jag ska snart bli kaninmormor till små med Saga. Hon har byggt boet så fint så.
.. Men hon ska inte ha fören runt den 9 april. Så det är ett tag kvar. Men spännande ska det bli.Sen har jag parat Snövit med så hon ska ha runt början på maj.
Ja sånt är livet på landet, Man trodde väl aldrig att man skulle sitta på landet som en djurmormor. men nu är det så att jag älskar ju alla djuren jag har, Hundar som katter,kaniner,möss chinchillor.
Till och med att Mössen byggt bo ochj lagt ungar som jag haer svårt att ta bort. Jag tänker bara Liv och att man inte dödar något djur. Mer än fästingar mygg och getingar. Tvestjärten dödar man massa. Hoppar och stuttsar dödar så mycket det går...
Nu skiner solen,igår snöa det och i morgon ska det bli varmt igen Konstig värd man lever i. Nä ni gott folk,snipp snapp slut
Margitha

  • 49 visningar

Gillar

Kommentarer