död bror

ja jag åkte förbi där vi bodde när min äldsta bror dog. Graversfors i åby.. Det fick mig att tänka mer på honom. och på den dagen han dog. 1980 i augusti.
jag var bara 12 år när det hände.men jag minns dagen som igår. han låg med ström genom kroppen han levde ca 5 minuter efter det han fick 1500 volt genom kroppen. han blev stekt inuti. borret han höll i ledde strömmen från ledningen via en ståltråd. som dom hittade. dom skulle bara se om dom kunde nå ledningen  med den.
Det Gjorde Ronny. de andra som var med överlevde. det var min andra bror och Ronnys kompis Lennart.
Det tråkiga i det hela var att det stog en person bakom dom i skogen o h såg allt dom gjorde. han kunde ha sagt till att dom inte fick hålla på. men han valde att vara tyst. han sa bara att dom fick skylla dig själva.
vi åkte som sagt förbi graversfors. det var många år sedan jag var där. typ när jag var 12 år. för vi flyttade därifrån till fängebo i stället. utanför ringarum. det var så stt han skulle ha flyttat med oss dit. för han hade fått jobb på Solna offset som det hette då i valdermarsvik.
så låg det till med mitt liv som tonåring. gick omkring med sorgeband ett tag efteråt. en svart rosett på kläderna så folk såg att man sörjde. det blev lite jobbigt i skolan. alla ville veta varför jag hade det på mig. så det vsr skönt när vi flyttade därifrån.
vi bodde i fängebo till dess jag skulle börja 8;an. Då flyttade vi till  strömsväg i Söderköping. där jag började om 7 an i stället.  träffade min dåvarande kille och förlovade mig.
sen flyttade vi till navestad. men jag slapp byta skola då. tack och lov.
men jag bodde då hos min kille i stället på strömsväg. ja så var det. resten får ni veta en annan gång. nu ska jag äta mat. kram så länge..

  • 78 visningar

Gillar

Kommentarer