död

människa har jag sett 4 st i mitt liv. mamma,mormor,Ronny Ellen . Det tar på psyket att se dom. se någon sluta andas framför näsan på en. Utan att kunna göra nått. Man fick panik i kroppen men ville hålla ihop för de som var med. Så det var bäst att skärpa sig.
jag kommer ihåg Ronny i kistan. Så fin han var. mormor var med fin. mamma hade dom gjort fin med. la armarna i fint läge på bröstet.
på tisdag blir det att bestämma begravningen. mm. sen ska det väl vara gudstjänst med. när den är vet jag ej. det ska säga de avlidnes namn i kyrkan.. Så var det för pappa och Ellen. Rogers mamma var fin med när vi kom upp. det såg ut som hon sov.
med mamma var det lite svårt att se det eftersom  hon kippa efter andan.. kändes som hon inte ville sluta andas. Hon hade panik i ögonen när vi kom in på rummet. vi var utanför och pratade med sköterskan.. Så vi var utanför ca 5 minuter. Då han sa att hon kommer nog inte gå bort nu. Så fort det slemlösande medlet verkar så blir det lättare att andas. Men så var inte fallet. Ingvar säger att han fick bort allt slem ur munnen på mamma .. att hon skulle ha satt sig upp och hostat ut allt.. men det fanns inget slem på varken mamma eller lakanet. Utan där stog Ingvar med ett papper i högsta hugg och torkade mamma. men det var torrt.. Hon lät inget då. Utan hon kippa efter andan i stället.
känns inte så kul att se detta. men det har satt sig på näthinnan. svårt att få bort den bilden. eftersom sköterskan sa att hon skulle överleva natten son dom såg det.
jag har 2 datum som jag måste komma ihåg. den 2 mars ska Roger röntgen  och för sin tjocktarm. och den 17 för zarahs vittnesmål. sen blir det ju datum för begravning. bouppteckning mm. så det är en hel del som händer. Så jag kommer ha fullt upp nu.
Så nu ligger jag och ska försöka sova. jag är ovanligt trött. psykiskt.. Ha det bäst tills vi ses igen

  • 50 visningar

Gillar