Klart att det ska finnas ett litet potatisland på lotten. 

Idag var det kallt, regnigt och blåsigt men hann med att förbereda ett litet potatisland. 

Amandine och Princess är två sorter som jag tänkt prova ev blir det också några sena sorter.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag blev det en snabbtur ner till lotten. Med mig hade jag mina nya jordgubbsplantor. Vita smultron har jag hört talas om men vita jordgubbar är något nytt för mig.

Därför kunde inte låta bli att köpa 6 plantor av dom. Så idag fick dom åka ner i jorden. Tydligen ska även dom som är allergiska kunna äta av dom. Att det sen är lite av ananas smak över dom gör det lite mer spännande 😀

Utöver jordgubbarna så sådde jag även lite mangoldfrön.

Likes

Comments

I normala fall brukar jag ta det som faller mig i smaken. Men i år kommer det bli mer planerat, speciellt i valet av blommorna.

Funderar på att satsa mer på höga gröna växter. En blomtrappa och en hög hylla för kryddor. Men jag kommer fortfarande ha lite blommande växter bla i två blomlådor på balkongräcket samt två pelargoner ' mårbacka'. Är barnsligt förtjust i Mårbackans ljusrosa färg så den är ett måste. Rosenskära i vitt tillhör också en av favoriterna. 

Kanske ska man ska åka till Ikea och köpa en eller två tåliga palmer. Får se hur det blir med tiden och orken imorgon. Först gäller det att skura rent trallen ute på balkongen. Inget jobb som jag jublar över. 

Likes

Comments

Idag gjorde jag den första ogräsrensningen på lilla lotten. Den här lotten är min favoritlott. Den är enkel att sköta och ska så förbli. Här kommer det växa kryddor, jordgubbar, tomater, rabarber och lite bärbuskar. På baksidan kommer det finnas ett mindre potatisland och olika bönor.

​Innanför spaljen skymtar mitt lilla egentillverkad miniväxthus fram. Där är det tänkt att chilin ska få växa. 

Likes

Comments

För två tre veckor sen sådde jag lite rädisor, persilja, dill, spenat och lite palsternacka. Så roligt att se att det har grott i odlingsbäddarna.

Vitlöken som jag planterade i höstas har också börjat växa fram. Blev en vårsådd av vitlöken också. Och igår satte jag ner mängder av sättlök. Längtar tills man kan plantera ut alla små grönsaksplantor dvs dom som överlevt Kiwis framfart. Nu sitter jag med två nyinköpta krusbärsbuskar och funderar på vart jag ska plantera ner dom. 

kiwi tror att han är osynlig 😣

Likes

Comments