EDINBURGH, YOU ARE SO BEAUTIFUL!


Tid. Tid er og blir for meg et stort mysterium. Noen ganger kan tid oppfattes som en lang drøm, hvor alt står stille, men i andre tilfeller kjennes som en rutsjebane som går så fort at man ikke rekker å tenke over noe, før tiden stopper opp, og igjen går inn i drømmemodus.

Så langt har tiden her i Edinburgh flydd forbi meg.

For litt over to uker siden ankom Mamma og jeg denne vakre byen. De to første dagene brukte vi på å orientere oss rundt, og lørdag for to uker siden, fikk jeg endelig flytte inn i leiligheten min som jeg ELSKER.

De neste dagene gikk med til sightseeing, og praktiske ting som bankmøter, ny telefon, osv. Å se mamma dra hjem igjen, var trist.. Jeg kan ikke si annet enn det. Men det føles også godt å ha funnet meg rutiner i en ny hverdag, og jeg trives så utrolig godt her.


Utsikten fra klasserommet mitt. "Edinburgh Castle".

Skolen er jo et kapittel i seg selv. Jeg har et ord som beskriver "University of Edinburgh/ Edinburgh College of Art", og det er : "WOW!!!"

Klassen er en fin gjeng med folk fra hele verden. Her snakker vi Kina, Korea, USA, Tyskland, Spania, Frankrike, India, Iran +++... Professorene våre er fulle av kunnskap og guts, og vi har flotte masterclasser med internasjonale regissører. Det å gå fullt og helt inn som dokumentarfilm-regissør føles så innmari riktig. Det er mennesker jeg er opptatt av, det er de små historiene som blir store. Jeg er full av pågangsmot og føler meg veldig inspirert.

I dag er det lørdag. Og jeg har dagen fri til å gjøre hva jeg vil.

I kveld er det visning av filmen "Sonita" på Filmhouse. Jeg hadde masterclass med regissøren i går, og ser virkelig frem til å se filmen i kveld.

Skrives snart.

-M.


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Happy place, sweet life, big love.

Takk for solen. Takk for havet. Takk for kjærlighet, fine samtaler, (masse) bading, og oppladning til en spennende høst.

I morgen bærer det hjemover til Norge, til mas og masse som må ordnes før avreise til Edinburgh. Men først skal den siste kvelden I varmen nytes!


-M.

Likes

Comments

Kjole/ H&M

Likes

Comments

Sol. Bading. Kos. Avslapping. Enda mer sol. Bade igjen. Og igjen. Og igjen.

Bare for å oppsummere dagen☀️

-M!

Likes

Comments

Fredag, og i morgen setter vi snuten mot varme solstråler, store blå bølger, og full avslapping før høsten kommer med alle sine spennende prosjekter og gjøremål.

Jeg ser frem til en deilig uke i solen, med kjæresten min, og kjære mamma. Setter skikkelig pris på litt ekstra kvalitetstid med de, nå som jeg snart flytter ut av landet for en periode.

Appropo det... Nå er det under tre uker til jeg flytter til Edinburgh, og jeg gleder meg så sykt. Fikk listen over de fagene jeg skal ha i løpet av masteren min, og dette lover utrolig bra. Jeg gleder meg skikkelig til å lage ny dokumentarfilm, og få et helt crew å jobbe sammen med. Jeg kan nesten ikke vente.

Men først: FERIE!

Ha en deilig dag, så snakkes vi snart.

-M.

Likes

Comments

Hei og hopp!

Bilder og visuelle inntrykk er viktig for meg, og jeg lar meg inspirere mye spesielt av Instagram.

Siden denne bloggen er helt ny, tenkte jeg å dele litt fra min instagram-profil.

Hadde vært veldig hyggelig om du ville følge meg også. Jeg heter marevicco ,


1. Vakre Frognerparken.. 2. <3 3. Lille Millie 4.Rävö. 5. Palma. 6. København. 7. Palma. 8. Kjell Erik i Stockholm. 9. Fine "Gamla Stan i Stockholm".

10. Fotografiska museet i Stockholm. 11. Teater i Stockholm. 12. Jazzkonsert i Stockholm.

13. Yoga på "Puro Yoga". 14. Lille niesen min. 15.Tulipaner på en tirsdag. 16. Tjuvholmen og Astrup Fearnley. 17. Nathionalteateret 18. Palma. 19. Ørkenrotte. 20. Yoga. 21. København

22. Musikk. 23. Roma. 24. Boston.


Ønsker alle en god dag i solen.

-M.

Likes

Comments

Skirt/Coast


Tidligere i dag ramlet mamma og jeg helt tilfeldig over verdens vakreste skjørt. Broren min gifter seg med sin Anine i Mai 2017, og jeg har allerede halve antrekket på plass. HURRA!

Likes

Comments

Når jeg bestemte meg for at jeg ville ta en Master i Skottland, skulle jeg så gjerne visst på forhånd hva jeg bega meg ut på. Det er to ord som beskriver meg: impulsiv, og treig. Og hvis du putter de to ordene sammen, blir det en liten kræsj. Ihvertfall når man skal søke skole i utlandet, for det tar tid. Så her kommer mine erfaringer om søknadsprosessen min til University of Edinburgh, Collge of Art:

Vær tidlig ute:

Dette er noe jeg så gjerne skulle ha visst før jeg satt i gang med å søke på Masteren min. Jeg bestemte meg for å søke meg til Edinburgh sent i April. Og det resulterte i at jeg fikk et himla stress med alt som skulle ordnes av søknader, cv-er, vitnemål, attester og arbeidsprøver. Så: vær ute i god tid.

Personal Statement:

Når man søker på universiteter i Storbritannia, så krever skolen et "personal statement". Dette teller like mye som karakterene dine, og her er det meningen at skolen skal få et inntrykk av hvem du er, og hvilke mål du har. Ting som er viktig å få med i dette brevet er hvorfor du vil studere akkurat på den utvalgte skolen, hvilke faglige ambisjoner du har, hva som interesserer deg. Har du vært aktiv i en organisasjon, eller frivillighetsarbeid, er det også noe å ta med i brevet. Dette brevet er som sagt noe av det som teller mest, så gjør deg opp en mening om hva du vil fortelle om deg selv, og bruk tid på å skrive det, så det blir både personlig og godt språklig.

Referanse fra en lærer:

Skolen ønsker også minst et referansebrev fra en lærer. Her er det viktig å tenke på hvilken lærer du hadde god kontakt med på ditt forrige studie/vgs. Jeg tenker også at det er viktig å velge en lærer som har tilknytning til det faget du skal studere videre. Jeg var så heldig at jeg fikk et kjempebra anbefalingsbrev fra to av mine lærere som hadde fulgt meg gjennom min bachelor, hvor de skrev om arbeidene mine og meg som student. Husk også at du må få stempel fra skolen på brevet.

Arbeidsprøver:

Når du søker et kreativt studie, så krever skolen alltid arbeidsprøver. Jeg søkte på en Master i Dokumentar-regi, og her var det et krav at jeg måtte sende minst to arbeidsprøver. (filmer).

Jeg sendte dem to filmer som jeg hadde laget i løpet av mine tre år på Westerdals. En minidokumentar om gatevold i Boston, USA, og min Bachelorfilm. Det som man ikke tenker på, spesielt hvis filmen er på norsk, er at man må tekste. Jeg brukte ganske lang tid på å tekste den ene filmen til engelsk, og jeg husker hvor lettet jeg var når jeg endelig fikk sendt den avgårde.

TOEFL test:

For å studere i utlandet, må man ta en Toefl-test. Dette er en engelsk test, som tester dine ferdigheter i akademisk engelsk. Jeg ser på meg selv som sterk i det engelske språk, men jaggu tok jeg feil. Toefl tester deg som sagt i akademisk engelsk, og har du ikke erfaring med det, så er det alfa og omega å LESE til denne testen. Jeg tok altfor lett på det første gangen, og måtte gjøre det om igjen.

Min skole krevde en høy toefl-score, men jeg vet at det er veldig mange skoler som ikke gjør det.

Så mitt lille tips her er å sjekke hvilken score akkurat den skolen du søker på krever, selvfølgelig: LES. Og hvis man vil øve litt mer, er Magoosh en kjempefin side hvor man kan ta øvings-tester og forberede seg godt på hvordan testen foregår. Den hjalp meg masse. Notefull hadde også mange fine videor, hvor jeg lærte meg ulike strategier for hvordan å knekke koden på Toefl-testen.

Lånekassen:

Med en gang du har fått ditt "Unconditional offer", så kan du søke til Lånekassen. Og det burde man bare gjøre med en gang. Jo fortere man søker, jo fortere får man penger. Her var jeg altfor treig selv, siden jeg kom altfor sent i gang med min søknadsprosess. Lånekassen utbetaler to ganger i året til studenter i utlandet. I August (eller når du har søkt) og så i Desember/januar.

Nøyaktig hvor mye man får, avhenger av hvor mye skolen koster. Min skole er veldig dyr, så da får jeg også et tillegsstipend. Ler mer om dette på Lånekasen.no


Hvis du lurer på noe mer om å søke studie i Storbritannia, så er det bare å spørre i kommentarfeltet. Ellers får jeg vel bare ønske lykke til!😄- M


Likes

Comments

Når været ute minner mer om Oktober enn August, er det deilig å bla i bilder og drømme seg bort til juli hvor kveldsbad stod øverst på menyen.

I Juli hadde vi fine dager både i Oslo, Kristiansand og på hytta på Rävö i Sverige. Jeg sier alltid at jeg er en by-jente, men det er noe magisk ved å være på landet. Å kunne våkne hver morgen å kjenne den friske lufta slå i mot deg, være ute på havet, være i ett med naturen og være fri og glad. Det er et privilege å få være på Rävö, hvor tiden står stille, og naturen er bevart. Da kjenner man liksom på hva som virkelig er godt her i livet, og de sansene man ellers kanskje ikke bruker våkner til liv.

Smiler stort ved tanken på at jeg skal få både litt mer i sommer, og teller dager til en deilig uke i Spania!


Hasta luego,

-M.

Likes

Comments

Ja, så var august her, og det er under en måned til jeg setter meg på flyet og setter snuten mot Skottland og Edinburgh. Jeg har akkurat fått vite at jeg har fått meg et sted å bo der borte, noe som jeg er overlykkelig for. Siden jeg bare skal være der et år, hadde jeg søkt på et rom i "accommodation". Jeg hadde søkt på et kjempefint single-rom med eget bad. Men fordi frøken Thingnæs har vært litt treig med litt av hvert, så var det ingen slike rom igjen. SÅ! Jeg endte opp med noe som er enda bedre, nemlig en egen studio leilighet, med eget bad, kjøkken og soverom, hurra! Legger ved noen bilder av selve området. Dette er altså helt nye leiligheter, plassert sentralt i Gamlebyen.

Frem til avreise har jeg masse jeg må ordne. Pakkingen er jo et kapittel for seg selv, og jeg prøver å organisere meg med lister, noe som er veldig nytt for meg. Jeg må visstnok ta en vaksine eller to, og ordne masse kjedelige papirer.

Jeg gråter litt innvendig over at sommerværet har blitt erstattet med kald høstluft og masse regn her i Oslo, men heldigvis så skal Kjell Erik (samboeren min) , mamma og jeg en uke til Spania før høsten setter i gang og jeg reiser bort, herregud som jeg gleder meg til en uke i solen og med saltvann i håret.

Ønsker alle en god dag!

-M

Likes

Comments