Tanker & meninger

Overskriften sier alt! Vi fikk tilbake karakterkortet for første termin på fredag, og jeg er fornøyd når jeg tenker meg om. Men det har ikke så mye å si om jeg er fornøyd eller ikke! I 2016, skal alle rundt deg bestemme om du skal være fornøyd eller ikke. Noe som blir helt galt i mine øyne! Kan man ikke bare konsentrere seg om seg selv ? La andre være i fred! Karakterer er en privat sak, som ingen har noe med. Man skal ikke sammenligne seg med noen andre, alle er ulike og unike på hver sin måte. Alle er ikke like gode i alle fag, og sånn er det med den saken.

Alle har ikke like syn på ting heller. Hvis du forventer en 6´er i akkurat det ene faget, må du ikke tro at jeg forventer det samme. Vi har alle ulike forutsetninger. Noen vil jobbe på klesbutikk, andre vil bli lege. En ting jeg vil si, er at selv om man i dag ikke har høyt nok snitt til å bli det man vil, så ikke kom å knus drømmen til det mennesket som virkelig har lyst til det. Ville du likt å få drømmene dine knust ? Du vil antageligvis svare nei.

Og de siste dagene har jeg fått slengt dritt i trynet. Alt fra "Har du bare 4 i matte ?!, var det ikke du som skulle bli lege?" til "Seriøst Maren, er du ikke bedre?" eller "Bør du ikke finne et yrke du har høyt nok snitt til?". Jeg føler det er unødvendig at folk skal gå rundt å si disse tingene. Sorry da, men jeg har hele tre år til å forbedre meg. Trenger man å blande seg inn i hva jeg skal bli og ikke ? Det er mitt valg, ingen andre sitt! 

Hvor blir det av respekten for hverandre ? Har den bare forsvunnet det siste året ?

I dag er det et press om å få 6´er i alle fag, for at du skal være fornøyd. Og til slutt renner begeret over for meg. Jeg takler det ikke lenger...Hvorfor må vi legge det store presset på hverandre ? De siste dagene har det sagt fullstendig stopp for meg, jeg orker ikke lenger. Det hadde vært så mye enklere om det presset ikke var der. Selv om man blir bedt om å ikke bry seg om det, så er det j*****g vanskelig å klare det.

Kort sagt handler ikke skole om læring lenger, det er bare snakk om karakterer. Noe som overhodet ikke er bra!

Håper du får en fin søndag videre 😃


XOXO - MAREN ALEXANDRA 

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments