Riven sötpotatis med kikärtor i gräddsås, passar perfekt till ris.

Två portioner

1 Sötpotatis eller 1/2 sötpotatis och 2 morötter

1 Vitlöksklyfta

1-2 dl Havregrädde

2 dl Kikärtor

1 Grönsaksbuljong

Vatten

Persilja

1. Riv sötpotatis/morot och hacka vitlök. Stek tills det fått lite mörkare färg och blivit mjukt, några minuter.

2. Tillsätt havregrädde och buljong, låt koka upp och sjud sen på svag värme. Späd med vatten om det blir för gräddigt/tjockt.

3. Stäng av plattan och tillsätt lite persilja, kikärtor och salt/peppar om det behövs.


Likes

Comments

Kardemumma bullar, passar super till semlor eller som muffins

Veganska, glutenfria, utan jäst. ca 10 stycken

4 dl havremjöl

2 tsk bakpulver

1,5 tsk kardemumma

0,75 dl socker (valfritt socker)

2 msk psylliumhusk (eller 1 ägg)

75 gram margarin

1,5 dl havremjölk (eller annan vegetabilisk mjölk)

1. Blanda torra ingredienser

2. Tillsätt matfettet och arbeta med händer till en grynig massa

3. Tillsätt mjölken och rör ihop.

4. Klicka i smeten i bull/muffinsformar , in i mitten av ugnen ca 15 min på 225 grader.

Likes

Comments