Header

Just nu härjar vi runt i Filippinerna, närmare exakt El Nido på ön Palawan!
Helt underbart att leva det efterlängtade ö-livet igen! Omringad av strand och kristallklart vatten, inget vi klagar på ! Enda negativa är väl att deras internet inte är det bästa i världen...när det ens funkar.. Så blir inte så mycket uppdateringar med bilder härifrån..

Igen va vi på en av El Nidos kända båtturer. Åkte runt bland öarna och la till på lite fina stränder och lagooner! Havet är verkligen som ett akvarium, helt galet här klart det är!
Paddlade kajak inne i en lagoon, underbart!

Nu ska vi ta vara på dom två sista dagarna här innan vi drar vidare mot nästa ö!
Ciao!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En vecka spenderad och en vecka kvar i Vietnam! Diggar verkligen detta landet. Så skönt när ALLT är kaos!.. ;)
Landet är 3/4 så stort som Sverige och det bor nästan 100 miljoner här. Så det är riktigt mycket folk! Mopeder överallt!
Finns övergångsställen men ingen stannar så det är bara att gå rakt ut i vägen så kör alla runt dig istället, känner sig lite som Moses haha!
Sen när man bokar saker så blir man lovad en sak men det blir något helt annat, livet i Asien helt enkelt!

Vi har än så länge varit två nätter i största staden Ho Ch Minh City.
Två nätter i Hoi An. En mysig by med mycket goda maträtter och en allmänt härlig atmosfär!
Två nätter i Nha Trang. Den mest turistiga staden här. Har en fin och lång strand. Men det konstiga är att det är EXTREMT mycket ryssar där. Alla skyltar står på ryska och vietnameserna kan mer ryska än engelska haha! Tre gånger började folk prata ryska med oss for att Ami tydligen ser lite rysk ut ;). (Hon läser ändå inte detta hehe)
Och just nu befinner vi oss i staden Dalat. Som är helt annorlunda från resten av Vietnam. Ligger 1500m ovanför havsytan så klimatet är mycket skönare, fortfarande varmt men inte lika fuktigt. Lite som en alpstad på våren säger dom, och det kan jag nog hålla med om!

Idag ska vi med en buss till Mui Ne! Har blivit lovade AC och Wi-fi på bussen. Får hoppas att det ens kommer en buss!

Hej på er !

Likes

Comments

Good night Vietnam!!!

Andra natten i Vietnams största stad Ho Chi Min City. En stor stad med extrem trafik, något i den stilen skulle jag nog kalla den.
Här har vi mest strosat runt i staden och tvingat oss in på gallerior och caféer för att kyla ner oss i värmen! Inget problem som finns hemma för tillfället kanske ;)

Vi har även besökt ett krigsmuseum med väldigt mycket från Vietnam-kriget. Intressant att läsa och se vad som hände och vad som användes.

Nu ska vi sova några timmar (6h) för art sedan sticka till flygplatsen och dra oss norrut, till Da Nang och vidare till Hoi An!

Haaaj!

  • RESOR
  • 153 Readers

Likes

Comments

Hejhejhallå! Befinner mig vid en pool på 26e våningen i ett 35-grader varmt Colombo ! Klagar absolut inte!

Nytt år och nya resemål!

Spenderat 2,5vecka i vackra Sri Lanka nu med Ami och hennes föräldrar. Haft det helt otroligt!! Underbart sällskap och fina platser! :D
Och OJ vad mycket vi har hittat på!
Allt kommer i bilder för det är lite varmt för att komma på vad man ska skriva ;)

Haj!

Kan tillägga att vi hade en skorpion i vår säng!!!

Likes

Comments

Bara några dagar kvar till julafton och det blir bara varmare och varmare! Helt fel men ändå så rätt med värme ;)
Efter Hobbiton har vi tagit oss upp norr om Auckland. Spenderade två nätter i Bay of Islands. Blev lite kajakande och bara ta det lugnt på stranden.
Nu är vi i Auckland och ska fixa våra väskor och städa ur bilen lite för imorgon drar vi mot Sri Lanka!!! :D Gör ett 12 timmars stopp i Sydney och ett 17h i Kuala Lumpur, blir en lång resa!

Haj!

Likes

Comments

En av resans stora höjdpunkter! HOBBITON! :D
Va riktigt mäktigt och coolt att se allt som man har sett i filmerna! Allt va så otroligt bra och välgjort! Hade verkligen lagt ner så mycket energi på varje liten enstaka sak som fanns! Häftigt!
Gick runt och såg alla hobbit hål och fick gå in i ett av dom. Tyvärr inte alls något stort hus där inne haha.. Mer av ett litet förråd.
Turen avslutades med en öl på The Green Dragon som är baren i filmerna. Ölet fanns endast att få tag i där och är specialgjord för filmerna !

Helt perfekt dag!!

Likes

Comments

Äntligen lucia! Känner verkligen av julkänslan här! Inte..!
Ingen känsla alls av att det snart är jul... Kör julmusik ibland i bilen för att få igång det lite men hjälper inte så mycket.. Julpyntet som hänger i städerna känns som att det är kvarglömda saker från förra julen haha. Men man ska inte klaga! Badar och glider runt i shorts! :D

Idag körde vi från Taupo till Rotorua. När vi körde in i staden så tyckte vi det luktade konstigt och extremt illa! Luktar riktigt gammalt och ruttet ägg blandat med skinka.. Och doften försvann aldrig..! Tydligen är det lite vad dom är kända för här, en illaluktande doft haha!
Det kommer från sulfat ångorna från vulkanerna. Fattar inte hur man in bo här...
Men vi åkte till ett aktivt vulkanområde och kollade på kokande lera och lite coola grejer! Slänger upp lite bilder på det.
Vi va helt enkelt mitt i doften ett tag där. Gick knappt att stå ut..!

Efter det tog vi oss till en redwood skog (extremt gamla och stora träd) och där fanns bergsvatten. Riktigt fräscht vatten som kommer direkt från en vattenkälla. Testade att drick och va exakt som kranvatten!

Nu sova för imon väntar äventyr !

Ciao!

Likes

Comments

Lämnade vårt Airbnb boende direkt efter frukost för att se vad staden Feilding hade att erbjuda! Ändå Nya Zealands finaste stad 14 år i rad så något speciellt måste det ju ändå vara!!.. Icke.. Inget alls enligt oss.. Frågade en kvinna varför just den staden hade blivit utnämnd men hon visste inte riktigt varför, kanske för att den va ren och folket va trevligt, sa hon.
Aja! Va va klara där ganska mycket snabbare än vad vi trodde så vi tog oss mot ett ställe där det skulle vara christmas parade. Va inte heller något jätte pampigt så lämnade snabbt det bakom oss och för att ta oss mot Taupo där vi ska spendera natten.

Åkte först och checkade in på vårt hostel, helt okej ställe ändå. Sen blev det att åka till Huka Falls, vilket är ett väldigt kraftigt vattenfall. Strömmar ut 220.000 liter vatten varje sekund därifrån! Gaaaalet!

Runtomkring här är det flera aktiva vulkaner, och det innebär varma källor! Åkte till en flod där det sprutades ut extremt varmt vatten från små vattenfall! Helt underbart att sitta där ett tag, sen gå lite längre ut i floden där de va kallt och sen tillbaka in i värmen! Kanon!

Nu sömn!

Haj!

Likes

Comments

TjabbaTjena!

Satt på ett kafé alldeles för länge i morse och streamade serier, blev lite stelt efter ett tag.. Men han plöja igenom lite!
Lämnade Wellington runt lunch för att ta oss till några ställen att fota lite på. Blev nog något att ha ändå!

Körde 2,5h norrut till där vi är nu, Feilding! Tydligen utses till finaste staden i NZ i 14 år i rad! Får se vad den har att erbjuda imorgon!

Ses sen!

Likes

Comments

Tiden bara flyyyyger iväg ! Känner mig så otroligt dålig på det här med bloggande.. Säger varje dag till mig själv att jag ska ta tag i det men det försvinner bara från mig när det händer massa annat..! Men säger det igen då, Måste bli bättre!

Sen senast har det som vanligt hänt massor! Vet inte om jag ska skriva om allt eller bara kasta ut det i bildform..
Kan ta allt lite kortfattat sen får resten bli bilder!

Vi har ganska kort om tis här för att hinna med allt i lugn och ro. Så blir oftast att vi kör 2-3 timmar/ dag, sover på ett ställe en natt och sen ut på vägen igen. Funkar väldigt bra, men ibland hade det vart skönt med enhel dag utan att sitta i en bil haha..!

Oftast sover vi på hostel där man bor med 4-6 andra u en sovsal, ingen av oss är jätte glada för det men blir billigast så. Och ibland kan man träffa på lite sköna människor om man har tur!
Men ibland sover vi på Airbnb, mycket bättre! Då bor man hemma hos någon privatperson i ett rum som dom hyr ut! Oftast väldigt fräscht och väldigt trevliga personer! Så vi försöker köra mer på det alternativet när tillfälle finns!

Idag lämnade vi södra ön och tog oss till norra. En båtresa på 4 timmar och några hundra dollar fattigare så är vi framme i huvudstaden Wellington! En huvudstad av storleken mindre men med fullt ös!

Nu får alla bilder komma med allt skoj som har hänt senaste veckan!
Har bland annat flugit flygplan!! Åkt flyboard! Bestigit berg!! Åkt båt in en av de finaste fjordarna i världen!!och massa annat!

Ses imorgon!

Likes

Comments