Veckans topplista

Okej, denna veckan har varit otroligt tuff och mångamånga trötta tårar har runnit nedför min kind så jag ska försöka fokusera på det positiva istället. Inget till jäkla gnällinlägg om sömnbristen. Så här kommer veckans topphändelser:

1. Vår vagn gav upp livet i helgen, så tråkigt. Både Macke och pappa har lagt ner tid på att laga den men till slut gav vi upp och jag ringde Leksakshuset där vi köpte den och nu har vi en ny slang i däcket. Och den går som smort! Det är nog det tryggaste med att köpa nytt, man kan alltid få ordentlig hjälp om det skulle var något.

2. I förrgår fick jag mysa och sniffa på en 3 dagar gammal bebis, såå härligt! Sara har äntligen fått sin lilla Selma och det märks att hon är rutinerad tvåbarnsmamma som ger sig ut så kort efter förlossningen. Det hade man själv aaaaldrig pallat haha!

3. Dålig sömn genererar som vanligt shoppingfynd! Lite nytt från Newbie och även en jacka från Åhléns som farmor stod för. Och sist men inte minst är en body i mitt favoritprint från Mini rodini hem till mig. Som jag har längtat efter denna rean!! 30% är det på årets kollektion, rean startade igår så vill ni fynda får ni skynda er! Jag lägger upp mitt fynd här så fort jag fått hem det.

4. Jag har fått så mycket stöd från sambon och BVC angående Ludwigs oroliga nätter och magknip. Vi har fått träffa läkare som skrivit remiss till barnkliniken och på dagens besök fick vi mjölkfri ersättning utskrivet att prova. Hon bokade även in ett extra möte hos en annan BVC-sköterska nästa månad, fastän vi inte ska behöva väga honom förren 8 månader egentligen.

5. Igår hade vi Vincent och hans mamma här på play date, riktigt kul! Vincent är den bebisen som vi umgås med som är närmst Ludwig i ålder, 4 veckor skiljer det mellan dom. Pia var också beräknad i december men hon gick över precis som jag så hon fick ett litet januaribarn istället. Hursomhelst så är Vincent så stor nu! Han har redan växt om Ludwig på längden!

6. Och ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för mig.. Jag fick min mens idag! Sorry för infon men jag känner mig oerhört lättad. Skönt att det inte är något på g och skönt att man kan känna sig lite normal igen haha. Det var hela 424 dagar sen sist nu, så det var ett tag sen. Nu inför nästa unge så ska vi få upp en bra ekonomi igen, jag hade aldrig klarat mammaledigheten utan mitt sparande.

7. Vi har bokat in lite härliga småresor i sommar. Dels har vi bokat flygresa och hunddagis under bröllopet i Norrland så en vecka blir vi där. Tre dagar har vi bokat på Strand hotell Borgholm i augusti. I början av September ska vi åka på en weekend i Polen med mina föräldrar. Och vi kommer troligtvis spendera midsommar på västkusten så nu har vi massor att se fram emot! Sen har jag min stående spa och övernattning på Ronneby Brunn som vi ska njuta av när vi är redo att lämna bort Ludwig över natten. Vi siktar på oktober när han är 10 månader så får vi se om det blir tidigare eller senare än dess.

8. Sist men inte minst så har jag kommit på god väg o förberedelserna inför skolstarten i höst. Min studievägledare har hjälpt mig hitta praktikplats och det har vällt in platser! Herregud vilken lyx. Jag kan bara välja och vraka så jag valde helt enkelt det närmsta apoteket. Det finns två apotek i stan och det ena jobbar jag redan på (och där fick jag såklart plats med), men det hade varit roligt att få in en fot någonannanstans med. Så nu väntar jag på att dom ska se ifall dom har en handledare som har gått en utbildning godkänd av mitt universitet. Jag håller tummarna! Examensarbetet har jag lite research kvar av. Nu tror jag dock jag har ringat in det neurologiska området, och antipsykotika är något jag fastnat för. Hur intressant är inte det liksom?? Jag måste dock ringa in ett mer specifikt ämne men jag har redan en del förslag i huvudet. Så ett par timmars jobb nästa vecka och sen är det förhoppningsvis klart inför första mötet med handledaren, som dock inte är förren i slutet av augusti. Men just nu känns det som att det faktiskt kommer lösa sig och det kan bli en studiestart i höst, jippi!

  • 276 visningar
  • Nära Galgamarken-Trossö, Karlskrona

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229