Vår nya månadsbudget

Sådärja, då hinner man med en liten uppdatering när lilleman ligger och sover och pappan i huset är inne i stan för lite ölhäng. Tycker det är bra att Macke passar på och njuter av semestern lite, jag har inte helt lätt att fånga den där vanliga semesterkänslan som brukar infinna sig när man inte är gravid i sista månaden. Man är ju sååå trött och jag gillar faktiskt att spendera denna semestern med vila och åter vila. Som tur är så verkar Ludwig verkar tycka detsamma, i alla fall nu denna veckan när värmen försvunnit. Han är otroligt lätt att lägga på kvällarna kl 20 (blev aldrig innan 21 i sommarstugan) och sover ändå sina 10 h på natten och 2 h på dagen. Fantastiskt skönt när hans mamma är lite som en zombie måste jag säga.

Nåväl, nu ska jag hålla mig till ämnet som jag tänkte ta upp ikväll; nämligen vardagsekonomin. Åh va jag går igång på detta, lägga upp ny månadsbudget! Jag och Macke satte oss igårkväll och skissade ihop vår planerade hushållsbudget under föräldraledigheten och den kändes bra, jag tror inte den är helt orimlig att hålla alls utan vi har precis som sist räknat högt på de rörliga utgifterna, t.ex. mat och bensin. Vi lägger sällan mer än 3000:- på mat/hygienartiklar och bensinen räknar vi högt på då vi aldrig vet vad vi gör för utflykter den månaden. En av oss tar alltid buss till jobbet och nu ska ju den andra vara hemma hela tiden, så jag tror inte vi kommer lägga så mycket på bensin som vi räknat med. Men alltid skönt med lite marginal nu när bensinpriset skjuter i höjden. Well, well, jag tänkte dela med mig av vad vi kom fram till och har faktiskt listat alla våra utgifter idag;

Fasta:

Lån: 9700 ((-2800))

Larm: 449

Djurförsäkring: 270

Tv/bredband: 344

Parkering: 300 (-300)

Livsförsäkring: 260

Sophämtning: 196

Bilförsäkring: 700

Hem/personförsäkring: 700 (+130)

Vatten: 750

Busskort: 450

Spotify: 100

Förskola: 950 (-950)

El: 1700

= 16869


Rörligt

Mat: 4000 (+500)

Bensin: 2400

Extra/övrigt; resor/presenter/kläder etc: 2000

=8381

Totalt =25250 (24630)


Detta är då alltså dagens utgifter som vi sedan delar upp, det inom parentes är det som ändras nu vid föräldraledigheten. Sparande har vi inte med och vi kommer nog bara fokusera på bröllopsspar under fl-ledigheten, alternativt pausa även den. Macke ska spara lite mer när han jobbar då vi lyckats sänka hans amortering nu i något år, verkligen välbehövligt! Jag tror det enda som inte är listat här är fackavgifterna för de tar vi själva, även mobilräkning. Vår budget är otroligt dyrare nu än när vi bodde i lgh men samtidigt har vi inte så höga krav på oss vad kommer till sparande, nu har vi ju uppnått det vi sparat till och sparar mer kortsiktligt, samt amorterar Macke närmre 6,000:- varje månad så det är ju som ett sparande i sig.

Nu hoppas vi att budgeten håller och ekonomin flyter på som vanligt när bebis kommer till oss!

  • 198 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229