Vad hände med vår tidiga morgon?

Nu är vi tillbaka till vardagen efter en helt underbar påsk i sommarstugan i Mellbystrand. Vädret var ju fantastiskt och vi har kunnat vara ute på trädgården i bara tischor. Helgen har bjudit på både avslappning, påskäggsjakt och cykelturer samt shopping i Ullared och Väla. Inte så lätt att shoppa kläder när man växer så det knakar men några plagg hittade jag och även lite inredning till hemmet.

Just nu ligger alla tre familjemedlemmar här i sängen och sover så gott. Jag hämtade in Ludwig nu vid fem men han somnade snabbt om, något som var otänkbart för bara någon månad sen när han fortfarande var en early bird. Det är som han ändrat dygnet nu, han är mer svårsövd på kvällarna och sover gärna ut på morgonen. Vi har haft lyxen att de senaste 1,5-2 åren kunna stoppa om honom runt 19:30 och sedan har han somnat snabbt själv i sin säng. Detta var sån megastor frihet när han började kunna somna själv, från att klappa och vagga runt på vår lille kolikunge till att natta honom på två sekunder. Och just nu har vi inte i närheten av så jobbigt som vi hade första året, men han har helt enkelt svårare att komma till ro på kvällarna. Efter vi lagt honom så kan det ta en timme innan vi hör att han somnat och man får ofta gå in och säga till han då han sitter och leker med gosedjuren eller rullar runt i sängen. För att sedan sova framåt 07 och till och med ännu längre på morgonen.. Antar att detta är fullt normalt i hans ålder och inget som vi ser som något problem, men jag föredrog när han kom till ro direkt och väckte oss vid 06 så man fick mer tid på morgonen. Även fast jag nästan alltid har sovmorgon och börjar sent så blir det nästan bara att göra det vi ska på morgonen innan vi ska bege oss iväg mot fsk och jobb nu efter han vaknat. Vad hände med våra mys- och lekmorgnar?

På vägen till Skummeslöv så stannade vi till Ludwigs stora förtjusning till på lekparken i Olofström. När vi bodde här förra året så tillbringade Macke och Ludde många timmar här medans jag jobbade. Snacka om att han blev glad till att få leka i världens bästa lekplats igen. Efteråt lunchade vi och drog sedan vidare, med en utslagen Ludwig där bak.

  • 285 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229