Utvecklingsfas 5, inte så dumt ändå

Ludwig har varit lika närhetssökande under gårdagen. Funkar bara att sova på någon. Tur att det är så mysigt. Jag gick in i babyappen och tittade när femte utvecklingsfas brukar börja. NU. Prick på dagen igår vände han om till sitt utvecklingsfas-beteende. Punktlig much?
Denna natten var bättre än förra. Ludwig krävde lika mycket närhet som vanligt men denna gången hade jag laddat upp med kuddar så jag slapp byta ställning stup i kvarten, så allt jag behövde göra var att skifta bröst var och varannan timme. Så detta blev en hyffsad natt faktiskt.

Gårdagens BVC-besök gick bra. Mycket bättre med sprutorna när lugna pappa var med. Första kände han inte och den andra var lite jobbig, men inte alls som sist. Dock stod jag i hallen men det hördes klart och tydligt. Jag är bara glad att jag slapp se det ifall jag skulle stressa upp honom, och att istället Macke tog så bra hand om det. Sen blåste barnmorskan såpbubblor och då blev det glada miner igen. Då pratade vi lite om hans eksem och torra hud, men det var inget nytt på den fronten. Jag vet hur jag ska göra och vilka krämer jag ska använda, både av egna erfarenheter och från alla farmaceutkunskaper. Såklart överreagerade jag i början när jag märkte att Ludwig fått samma skit som mig. Men jag kör på med det jag kan nu. Kortison och mjukgörande. Flera ggr om dagen. Det värsta är att jag vet ju att eksemen inte bara går över. Särskilt inte i värmen. Usch, stackars kille. Det är bara att leva med och hoppas det går över inom några år.

När vi kom till BVC så var Macke den första som kastade ur sig frågor om välling och ersättning. Han är så söt, han ser mig gå under av sömnbristen och vill göra allt han kan för att hjälpa. Jag är dock osäker på om jag vill ta in ett mål ersättning. Det känns som jag ger upp, så jag har velat "hålla ut" fram tills det är okej att introducera välling. Jag älskar att amma, men det kan var oerhört påfrestande att behöva göra det 18-20 ggr per dygn. Man blir låst, stressad och framför allt såå trött. Kvinnor som helammar till ett år är ju helt fantastiska. Jag försöker kämpa mig genom dom där 6 månaderna men nu börjar det bli tufft. Dock är det ju bara 4 veckor kvar nu så det känns skönt, och jag har redan nu börjat byta ut ett morgonmål mot gröt. Jag ger ibland en tsk morotspuré som smakis på eftermiddagen men nu har vi pratat om att göra det till en portion istället. Så får det bli Mackes egna matning efter jobbet.

Lilleman ökade i temp nu efter vaccinet, hans första feber. Men hans allmäntillstånd är i princip inte påverkat så det känns skönt. Men jag la han för en tidig förmiddagsnap så nu sover han gott på mig igen. Vi tänkte nämligen ta en bebisfika i eftermiddag, så vi får se om hans temp har sjunkt tills dess. Annars blir det en tvättdag för oss idag.

Just det! Ludwig vägde hela 8510 gram och var 67,5 cm. Alltså hade ingen av oss rätt denna gång (han växer ju för mycket, vi har ingen chans), det blev ingen vinnarfika på Espresso house. Men tur var väl det eftersom Ludde ändå drog på sig lite feber efteråt.

  • Bebisen
  • 135 visningar
  • Nära Trossö, Galgamarken-Trossö, Karlskrona

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229