Upptagna av bebisfeber

Okej, allt jag kan sammanfatta veckostarten med är att vi har haft det T-U-F-F-T. Ludwig har haft sin första feber och han har pendlat runt 39-40 grader måndag-onsdag. Så man har låst in sig i sommarvärmen med en bebis som inte alls är sig lik, och samtidigt känt sig fullkomligt hjälplös och nedslagen. Så det har tagit på krafterna.

Tack gode gud så mår lillkillen bättre nu. Febern är borta. Han är nästan helt som vanligt igen, han kan skratta och ha kul när vi leker och är piggare än förut. Det speglar av sig på ens eget humör och dom där tuffa stunderna känns som bortblåsta igen. Fortfarande är det lite tufft med sömnen men i det stora hela så har vi haft det bättre än någonsin på den fronten. Förra vecka så fick Macke nog då han såg hur slutkörd jag var och då flyttade han in spjälsängen och en madrass till honom i Ludwigs rum. Jag var riktigt skeptisk då jag bara kommer vakna när Ludwig vaknar ändå och springa och ta honom, men det gav verkligen goda resultat. Istället för att vakna 5-6 ggr per natt så vaknade Ludwig 2-3 ggr per natt, flera nätter i rad. WOW!! Vi hoppas det håller i sig, och skiftar lite nätter inne i hans rum men nu är det främst Macke som sover där. Inatt var Ludwig vaken mellan 01-04 så det var dock rätt tröttsamt, men förhoppningsvis var det en engångsföreteelse (eller så är det nya fasen som är på g)..

Nu när jag varit lite dålig på att blogga hinner jag inte riktigt uppdatera om allt, men förutom den kämpiga febertiden så har vi haft det toppen under semesterfirandet. Ikväll kommer min familj på middag och jag har för enkelhetens skull gjort en stor gryta pulled pork med mjölkchokladpannacotta till efterrätt. Även fast det tar tid så är det verkligen enkla rätter som sköter sig själv bäst.

Några av senaste veckans ögonblick. Jag skippar feberbilderna på Ludwig då jag tycker så himla synd om honom när han ligger ynklig och ledsen i ens famn med en baddad handduk. Lilla älskade barn, tur du mår bättre igen!

  • 176 visningar
  • Nära Galgamarken-Trossö, Karlskrona

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229