Tiden på BB

Denna vecka blir Ludwig 8 månader och jag kan inte fatta att det var så länge sen som vi fick träffa vår lillkille första gången. Vi låg på bb 14-16e december och jag minns dom där första dagarna som dom var igår. Tiden på BB var full med eftervärkar, avslag, ömma sprängfyllda bröst, personal med tidsbrist och smaklös sjukhusmat. Men ändå kändes allt som dimmigt bakgrundsljud i den perfekta tillvaron. All fysisk påfrestning på kroppen påminde mig om att detta var på riktigt, det här har hänt! Den upptagna personalen gav oss egentid och lät oss knyta an som familj. Till och med pulvermoset, wienerkorvarna och den vita såsen till middag smakade bättre än någonsin, för efter 9 månader så var det där hemska illamåendet borta. Och allt smakade helt plötsligt toppen igen.

Det var en helt underbar första tid och det kändes som livet startade lite på nytt. Det var så svårt att fatta att vi hade en helt ny del av våra liv, i flera år hade det bara varit Macke och jag men helt plötsligt var vi tre. På BB var det som en paus mellan ens förra liv och den nya vardagen med nya familjemedlemen. En paus där man bara kunde njuta och få vara ifred innan allvaret började. Och jag vet att många andra familjer är ivriga att komma hem och starta sin vardag med sin bebis, det var vi med såklart, men det härligaste av allt var att bara njuta av den där pausen med sitt första barn. Jag har svårt att relatera till dom som haft det "tråkigt", för mig var det den mest omtumlande upplevelsen i mitt liv. Alla drömmar om vår framtida familj satt jag och Macke och pratade om på nytt, men nu hade vi äntligen den där saknade pusselbiten som passade in i alla framtidsplaner. Och vi låg där och fantiserade om hur livet skulle se ut med honom i det.

Nästa gång blir det nog tuffare då Ludwig kommer vara ifrån oss så jag försöker blicka tillbaka på dagarna på bb där i december där allt stod still. Vi satt och tittade på avsnitten av julkalendern som vi missat över helgen när vi födde barn. Sen vår första jul tillsammans 2011 så har jag och Macke haft som tradition att se den tillsammans, då "vi ska se den med våra barn en vacker dag". På rummet hade vi fullt med pepparkakor, julmust, clementiner och skumtomtar och ute vid allrummet stod en vacker julgran. Jag som älskar julen kände mig helt frälst, särskilt då jag fått den bästa julklappen i världen.

Där hade vi det bra minsann. Dagsfärska föräldrar som inte kunde ett skit om det som väntade (jag tror vi satte på blöjorna bakofram minst 20 ggr i rad t.ex.), men helt starstrucked av vårt lilla knyte. Kan inte fatta att Ludwig va så liten, att han knappt nådde nedför sin pappas underarm. Galet! Till höger är min degiga bb-mage som Ludwig ofta låg och mös på, hehe. Tiden på BB var verkligen underbar och jag är så avis på alla som har det framför sig!


  • 178 visningar
  • Nära Trossö, Galgamarken-Trossö, Karlskrona

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229