Sulkydjungel

Fredag!! Med strålande sol så vi får nog addera en långpromenad på dagens to do-list. Annars väntar köksstädning (som jag ser att Macke redan hjälpt till med), fika med Pia och lille V och slutligen ska vi försöka fixa pass åt lilleman. Nu är nämligen Ludwigs första flygresa bokad! Under kristihimmelfärd så ska vi spendera en halv vecka i Stockholm, ska bli supermysigt med familjens första minisemester (då påskplanerna sket sig). Vi får se vad vi kommer hitta på men det blir nog en promenad runt Edsbacka slott och sen hoppas vi kunna besöka Skansen och Luddes "extramorfar" (som min farbror kallar sig) på Östermalm. Vi hinner nog med en hel del. Längtar galet mycket!

Så nu behöver vi införskaffa en resevagn, en paraplysulky av något slag. Jag som redan har sååå mycket på önskelistan. Får nog prioritera om lite. Försöker hitta någon bra, prisvärd sulky med. Och jag som trodde barnvagnsletander var över, I guess not. Tur att det är SÅ kul att sitta och skriva listor och jämföra, och sen åka ut till babyproffsen och provköra. Sen får vi se om det blir där vi handlar eller om vi hittar bättre pris någonannanstans.

Här är några jag har fastnat lite extra för än så länge. Det verkar som både Carena (övre vänster) och Chicco har en del prisvärda sulkys som har fått bra i betyg. Nackdelen är att dom flesta har tvådelat handtag vilket skulle bli jobbigt om man är själv och ska gå med både vagn och Zelda. Jag har för vana att hålla vagnen med en hand och kopplet med den andra (min värsta mardröm är att 25kg bulldog fastnar och drar omkull vagnen).
Eloide Details (övre höger) har helt klart en av dom snyggare sulkysarna, och även denna verkar ha fått rätt bra betyg, men samma sak med handtagen plus att hjulen verkar lite plastiga för min smak.
Teutonia (nedre vänster) har mest lite stabilare och då tyvärr lite klumpigare vagnar. Ungefär som Emmaljunga, och även om det finns många solida skönheter där så är en klumpig vagn ett big no no för mig. Men så hittade jag denna modellen från Teutonia som verkar litte lättare att ha att göra med. Tror dock att denna modellen slutade göras för något år sen så dom kanske kan vara svåra att få tag i, samt att det inte verkar finnas någon plats för förvaring.
Sen har vårt älskade Brio (nedre höger) ett par sulkys med. Tycker dom verkar lagom lätta men ändå stabila, och har bra handtag med (samma som jag är van med). Men nackdelen är att dom inte verkar vara så smidiga ihopfällda, och denna modellen saknar även trepunktsbälte.

Vi får se om kräsna jag kan tänka mig någon av dessa eller om jag hittar någon ännu bättre. Alla tips om bra sulkys modtages tacksamt!

  • Bebisen
  • 80 visningar

Gillar

Kommentarer

Ynnaf
Ynnaf,
Åh! Jag letar också för fullt! Men kronan ska ha en bra sulky vad jag hört, är säkert lite större ihopfälld än vad dessa vagnar är men ett tips iaf! 😊 Lycka till!nouw.com/ynnaf
marcusdotter
marcusdotter,
Tack för tipset, får kolla in den!! Fastnade för kronan när vi tittade på vanlig vagn, tyckte dom hade himla fina och smidiga duovagnar (förutom att liggdelen va lite hög) ☺️ egentligen vill jag inte börja med framåtvänd så himla tidigt men vi får se hur vi gör.. Är det bara för någon dag kanske det funkar så länge vi håller oss på något stillsamt område 🙊
Lycka till ni med! Köper du någon får du gärna lämna ett litet omdöme 😃
nouw.com/marcusdotter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229