Smak av vuxenlivet

Nu har vi nästan klarat av vår vecka där både jag och Macke jobbar, så som vi kommer ha det från och med oktober. Såklart blir det annorlunda då, det känns lite lättare att lämna Ludwig till hans farmor än tanken på förskolan. Men jag känner ändå att det kommer gå bra, och det känns tryggt att Mackes faster är på avdelningen så Ludwig har ett bekant ansikte (och även hans kompisar sen tidigare).

Hur har det gått då? Förmiddagarna är helt fantastiska! Jag älskar att börja sent så jag kan gå ut och leka med Ludwig och hunden på Stumholmen innan jag lämnar honom hos Ann. Vi hinner även fixa lite hemma först, ta en lång frukost och bara mysa. Det är mindre roligt när man slutar sent såklart. Mina senaste tider slutar vid sextiden så då har Macke redan varit hemma med Ludwig några timmar. Men när jag kommer hem är jag helt jäkla slut. Jag vet att jag var det i början med, det tar väl ett tag innan man kommer in i det. Det hjälper inte att jag har behövt springa hem på lunchen för att ta hunden. Menmen, vi visste ju att dagen skulle komma när vi inte kunde vara hemma med Zelda längre. Plugg och föräldraledighet har alltid gett oss lyxen till det, men nu när hon blir 3 år så får hon tyvärr vara hemma 6-7 timmar de längsta dagarna, med en lunch-break av någon av oss såklart. Men det tar otroligt på krafterna att springa hem, och det känns alldeles för onödigt att ta bilen. Vi har dock en kompis som jobbar helt perfekta tider som hjälpt oss med hundpromenader förut som vi tänkte anlita som vår personliga hundvakt ifall hans schema inte ändras. Det hade varit drömmen!

Förutom att orken verkligen sinar på kvällen så känna detta bra. En ny era i våra liv ska starta om några månader och med denna provperioden bakom oss så känns det inte lika läskigt som förut. Vi kommer klara det galant, och vi får hjälpa varann så gott det går. Jag känner mig som mest energirik på morgonen, då får jag avlasta Macke och göra det jag kan så gör förhoppningsvis han detsamma för mig när jag kommer uttömd från jobben på kvällen. Han är grym som tar alla läggningar, vet inte hur jag ska kunna tacka honom för det.

  • 267 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229