Slutat spara pengar?

En ny vecka är i full gång och vi har lämnat en mysig helg bakom oss. Grill och hundhäng med kompisar samt en dag/kväll på stan var väl det enda som min kropp orkade med men det var absolut tillräckligt. Jättetrevligt! Denna veckan har än så länge startat lungt och jag fick superbra CRP-värde på provtagningen i måndags. Skönt att det inte verkade vara någon Mykoplasma-bakterie för den antibiotikan hade jag vägrat som gravid. Men nu slipper jag oroa mig! Nu ska bara revbenet läka och lungorna repa sig. Jag ska fortsätta en kortisonkur och hoppas jag kan återgå till jobb nästa vecka.

I fredags fick jag en trevlig liten aktieutdelning så den fick bekosta shoppingen av nya bebiskläder samt en middag på Biobaren. Skäms lite över att inte återinvestera utdelningar längre, men jag väljer att investera det i lite vardagaslyx istället. Idag kom en riktigt stor en så den har jag dock lagt undan till föräldraledigheten, men helt ärligt så känner jag mig inte lika motiverad till sparande längre (alltså fy vad jag skäms ögonen ur mig när jag skriver detta). Men jag har mitt drömhus, jag och min sambo har en stadig inkomst, jag har fortfarande en rejäl aktieportfölj och vi har en helt duglig hus-buffert samt lite extra möbelbudget nu till sommaren. Vi sparar såklart till kortsiktiga mål (bil, resor etc) och bröllop fortfarande, men det är väl allt.

Så det är så vi har det nu, och det känns ärligt talat rätt skönt. Efter nästa föräldraledighet ska vi se över barnens sparande, sätta upp mer kortsiktiga mål och göra upp en avbetalning på ett litet lån jag har till min pappa. Det känns lustigt men underbart att vara så "fri" och inte spara allt man bara kan till hus. Nu kommer vi inte ha ångest över att leva på sparande under föräldraledigheten som när vi var hemma med Ludwig, utan nu är det bara att kunna spara dagar så vi kan vara hemma så länge som möjligt. Så just nu ser jag rätt ljust på framtiden ekonomiskt, även om jag snabbt kan få panik när räkningarna stiger efter husköp eller det uppstår överraskande kostnader. Men det blir ju aldrig någon panik i slutändan, inkomsterna har räckt utan problem än så länge och annars har vi vår buffert. Man behöver bara vänja sig vid denna nya livsstilen, jag kan inte spara 7-10,000:- varje månad utan det är pengar som vi lägger in i huset nu istället. Så länge utgifterna inte överstiger inkomsterna och vi fortfarande lyckas reglera buffert och når de små sparmålen så känns det som vi lyckats. Vi räknar att vi till 2022 kommer ha betalat av pappas lån, amorterat ner till 70% av bostadens värde (och därmed sänkt amorteringskostanden) samt är helt färdiga med föräldraledigheten så då kommer vårt sparande vara back to normal. Innan dess får vi skippa "jorden runt-resan" och hoppas att vi inte behöver göra någon massiv renovering, hehe.

  • 180 visningar

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Vilka fina hundar 😍nouw.com/bolmgren
marcusdotter
marcusdotter,
Tack!! Visst är dom? ❤nouw.com/marcusdotter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229