Slut på mammaledigheten

Nu är det stopp på mammaledigheten för mig. Eller ja utbetalningsmässigt då jag faktiskt inte pluggar på dagarna när jag har Ludwig. Jag har bestämt mig för att släppa stressen med "att plugga när barnet sover". Känner jag mig själv kommer jag bli oerhört frustrerad om han vaknar precis när man kommit in i "the zone" och jag behöver dom där sovstunderna till att dricka en kaffe och äta i lugn och ro, eller gå ärenden på stan. Dessutom blir det nog mindre fokus på dagarna om jag känner att jag inte hunnit med det jag tänkt om Ludwig har en dålig dag. Så jag är väldigt glad att jag kan sätta mig i ex. köket och plugga ett par timmar när Macke kommer hem och istället bara vara mammaledig på dagarna.

Så att kalla det att mammaledigheten var över var lite dåligt formulerat. Jag menar såklart att jag slipper ta mammadagar! Det är sånt jääääkla meck med att spara dagar då vi vill ha Ludwig hemma tills han är minst 1,5 år. Jag har sen i slutet av januari tagit 5 dagar i veckan. Men nu lyckades jag plocka bort HELA augusti då jag kom på att CSN är ju så fiffiga och betalar ut i förväg. Något jag inte tyckte va lika fiffigt i vintras när jag skiftade från studerande till mammaledig...

Så tjolahopp va trevligt med fler dagar! Dom sparar jag nog åt Macke då vi (som jag säkert nämnt tidigare) tänkte dela lika på föräldraledigheten. Jag behöver väl inte förklara varför vi väljer detta, det känns rätt självklart för oss i alla fall. Men jag har full förståelse för dom som inte gör på samma sätt, tänk om man på något sätt inte kan ha barnet hemma i längre än ett år. Då hade jag som mamma tyckt det varit oerhört tufft att lämna mitt barn efter bara 6 månader om pappan då skulle ta hälften. Både tufft mentalt och fysiskt med amning etc. 

Alla gör nog precis så som det bäst funkar i deras familj. Jag är i alla fall oerhört stolt över att jag och Macke kommer ha ca 350 dagar kvar när han går på pappaledighet när Ludwig är 10 månader. Och dessutom vill jag ge dom som lyckas spara ännu fler dagar en stor eloge!! Jag hade gärna velat vara hemma mer med Ludwig men då hade vi fått leva rätt snålt och vi känner ändå att vi vill hitta på en del nu när Ludwig är liten, både för hans och vår skull.

Nyårsafton med lilleman. Alla tre satt och mös hemma hela dagen, åt oxfilé i pyjamas och tittade på fyrverkerierna genom fönstret. Inte fy skam!

  • 118 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229