Sista jobbdagen

This is it! Sista jobbdagen innan mammaledigheten och sommarledigt med familjen. Som jag längtat! I flera år har jag väntat på att få gå hem och vara hemma fulltid med inte bara ett, utan två barn denna gång. Jag har en känsla av att det kommer bli sjukt tufft men jag ska verkligen försöka värdesätta denna tiden trots att det kan bli jobbigt att räcka till åt båda. Jag är väldigt tacksam att Macke kan vara hemma så pass mycket med och dela tiden med oss. Han kommer bara vara på jobbet 3 dagar i veckan (om vi inte får världens chillaste unge, då kommer han nog jobba lite mer).

Denna mammaledigheten kommer jag nog njuta på ett annat sätt. Jag hoppas verkligen att vår lilla bebis blir så friskt och välmående som det bara går, att man slipper oroa sig så mycket över allergi, kolik och eksem som med Ludwig. Det var bara mycket oro överlag när Ludde var bebis. Vi kom hem från BB till en dammig, nyrenoverad lägenhet och möbler kom hemlevererade och gamla skulle forslas bort. Folk kom och gick, Macke och jag sov i skift och jag fattar inte att man inte gick i taket på den lilla ytan. Samtidigt så hade Macke fått en ny tjänst och ett stort projekt på gång på jobbet så han hade mycket press på sig och jobbade övertid flera månader i rad under Ludwigs första tid. Allt var så dåligt tajmat och vardagen var allt ifrån en dans på rosor. Ekonomin var inte den roligaste heller, jag fick klara mig på nästan lägsta mammapenningen pga plugget när jag dessutom ville spara både föräldradagar och pengar, för någon gång ville vi ju köpa hus.

Nej, nu vill jag bara ta revansch och finnas där för mina barn på bästa möjliga sätt. Både jag och Macke ska finnas där och ge dom mer tid, vi ska testa alla knep som hjälpte mot Luddes magknip och utslag
och jag hoppas att all yttre oro kring renovering och ekonomi släppt nu. Det känns så skönt att veta att vi slagit rot här nu, att vi inte ska behöva lägga pengar på någon omfattande renovering och att vi inte behöver spara varenda liten krona. Föräldraledigheten ska bli våra "cheat-years" och vi ska kunna unna oss den där vardagslyxen som vi aldrig hade möjlighet till när vi var hemma med Ludwig. Sen behöver inte allt kosta pengar men det känns skönt att i alla fall ha möjligheten att planera fritt, ta bilen eller bussen vart man vill utan att skramla ihop de få hundralappar man hade budgeterat till fickpengar. Nä, nu börjar en fantastisk (men smått skrämmande) tid, som jag längtat efter detta!

  • 244 visningar

Gillar

Kommentarer

MARREEKHOLM
MARREEKHOLM,
Hoppas du får en härlig ledighet 😊❤️nouw.com/marreekholm
marcusdotter
marcusdotter,
Tack snälla, det blir det nog 😍🙏nouw.com/marcusdotter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229