Så trött

Jag vet att jag inte uppdaterar lika frekvent som förut just nu men jag känner bara att jag kommer klaga på sömnen som vanligt så jag försöker hålla mig till lite färre inlägg. Inatt var dock bästa natten hittils, jag fick liite sammanhängande sömn iaf. Ludwig sov fram till 00 och efter det vaknade han 1-2 ggr i timmen. Dom senaste fem nätterna har han vaknat med 1-1,5 timmes mellanrum så nu börjar jag samla på mig den där duktiga sömnbristen igen. Och det här måste väl drabba många, men hur fasen gör man? Ludwig har haft ett flertal nätter då han vaknat tjugo minuter över varje timme; 23:20, 00:20, 01:20, 02:20 etc fram till upp stigning. Han brukar nästan alltid kunna sova 1,5-2 timmar sista rundan dock. Så vid 04-tiden sover han till 06. Men förutom det, hur ska man kunna slappna av där emellan? Jag ammar 20-40 minuter åt gången nattetid. HUR ska man kunna lägga ifrån sig bebisen och veta att en man troligtvis bara har en halvtimme på att sova. Jag vill gärna ha tips på hur man inte ligger sömnlös och inväntar nästa uppvak under den halvtimmen. Blir galet frustrerad ibland.

Och ja, det blir väl bättre. Men just nu blir det bara värre. Jag tyckte varannan timme var jobbigt för någon månad sen. Nu är det ännu tätare uppvak. Jag minns när Ludwig var två månader så fick vi några heeelt underbara nätter. Då hade han bara sovit 2-3 timmar i sträck som mest och två nätter i rad sov han 6 jäkla timmar i ett svep. Åååh tänk om man kan få en sån natt igen. 4 månader senare och jag har tyvärr inte sett röken av en sån sovrunda. Men jag väntar med spänning på att det ska bli bättre.

Ikväll gav vi Ludwig välling. Känns lite som att man syndar. Jag hade gärna försökt undvika välling så länge jag kunnat men om detta gör att han känner sig mer mätt och slipper vakna varje timme så får jag leva med att jag ger honom denna onyttigheten. När vi prövat två olika ersättningar utan resultat (bara magont) så får vi helt enkelt pröva detta och se hur natten och magen reagerar.

Speaking of onyttigheter. Nu firar vi en tidig natt för Ludde (19:30!) med popcorn och Big bang theory. Snart får jag kasta mig i säng för att försäkra mig om lite sömn. Imorgon ska det bebisfikas och handlas, så jag behöver all energi jag kan få. Tagga tagga!Jag blir så jäkla varm i hjärtat av att se hur Ludwig tyr sig till Zelda mer och mer. Jag gjorde i ordning med filt i hörnet av soffan till Zelda tidigare, men hon skulle prompt gosa in sig hos Ludwig. Inte honom emot, som konstigt nog älskar vovvens pussar!

  • 157 visningar
  • Nära Galgamarken-Trossö, Karlskrona

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229