Så startade min förlossning

#denstorabloggutmaningen @namnoribebisen @bolmgren

Hmm. Hur ska jag sammanfatta 52 timmar så kort som möjligt? Men jag antar att jag bara ska skriva om början så här är en liten beskrivning av tiden innan vi blev inskrivna på förlossningen.


Jag hade gått en vecka med rätt starka förvärkar, ffa på nätterna. Fredag 11/12 fick jag en hinnsvepning och då blev de liiite mer täta under dagen men fortfarande svåra att klocka, tyckte inte de var så distinkta heller.

Natten till lördag 12/12 strax efter 01 så vaknade jag av min första kraftiga värk, jättedistinkt smärta med paus på 10 min. Sedan kom nästa. Jag gick till slut upp till soffan och kollade på netflix i värkapauserna. Kl 07 vaknade Macke och de kom med ca 6-10 minuters mellanrum. Detta fortsatte HELA dagen. Vi gick promenader på stan och babade etc. men inget gjorde värkarna tätare. Vid 23 åkte vi in för koll och då var jag öppen 2.5-3 cm. Jag blev erbjuden att stanna men då jag gått så länge och ännu inte var i aktiv fas så mottog jag en sovdos för att vila upp mig lite hemma först (trodde jag). Väl hemma så började jag bli groggy, men smärtan hjälpte inte alls. Så där satt jag med samma värkar som förut, men jag hade tappat min enda livboj; andningsfokus. Jag fick panik över att jag blev berusad och inte kunde fokusera på värkarna så det blev en ond cirkel. Men här var Macke till en enorm hjälp. Han satt hela natten på soffan med mig och tryckte pannan mot min så han kunde andas med mig, ansikte mot ansikte. Herregud vilket lugn han tillförde. Jag trodde han skulle vara hispig som mig men han var så samlad och visste precis hur han kunde hjälpa mig.

Timmarna gick och när morgonen började närma sig så släppte tabletternas verkan och jag kunde hantera andningen själv igen. Jag ringde uppgivet förlossningen kl 07 på lucia. Kändes dumt att be om att komma dit igen för inte hade jag laddat några batterier denna natt, tvärtom. Men de välkomnade mig ändå, men först tog jag en låååång dusch hemma. Vid 11 åkte vi till sjukhuset, då var jag öppen 3 cm och gick in i aktiv fas runt lunch. Jag blev inskriven, men inte förren 04:40 den 14e december kom lille Ludwig ut. Men det var helt klart värt allt slit! Hela min fl-berättelse hittar ni HÄR


  • 116 visningar

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Underbar historia 😍🙌nouw.com/bolmgren
marcusdotter
marcusdotter,
Åh tack snälla 😙nouw.com/marcusdotter
Lalune
Lalune,
Åh Ludwig fyller år dagen innan mig 😍 nouw.com/lalune
marcusdotter
marcusdotter,
Gör han?! Åh va kul, inte så himla länge tills ni fyller år nu då 😍nouw.com/marcusdotter
Lalune
Lalune,
Nej snart så 😄 Ett sånt roligt sammanträffande 😂nouw.com/lalune
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229