Nytt vs begagnat

#denstorabloggutmaningen

Alltid så kul med detta, dagens höjdpunkt! Kan inte tacka @bolmgren och @namnoribebisen nog för detta. Hur kul är det inte att få dela med sig och läsa andras åsikter om samma ämnen?

Hursomhelst! Dagens ämne var ju intressant. Jag har väldigt blandade tankar om detta beroende på skick, typ av pryl, relation till säljaren/givaren eller hur akut man behöver det. Men en gyllene regel har jag. Inga begagnade säkerhetsprylar.

Nä, det finns inte på kartan att jag skulle köpa eller överta ex. en bilstol från någon. Detta rekomenderade t.o.m. vår BVC att om man hade det glest med pengar så ska man hellre hyra från Landstinget eller NTFs godkända uthyrningar där de efter varje gång genomför en rad tester ifall det skulle skett någon smäll som inte framkom som sänkte säkerheten på skyddet. Jag hade övervägt om det var ett syskons eller väldigt goda väns gamla säkerhetsprylar, ex en bärsele hade jag nog kunnat tänka mig ta över om jag visste hur den hanterats etc.

Annars har jag inget emot begagnat. Jag personligen får dock en lite bättre känsla av att skapa "ny historia" med nyköpta saker, och kan nästan skämmas lite om jag handlar saker i andra hand, i alla fall till Ludwig. Vill liksom skämma bort honom men det händer att jag köper begagnat ändå såklart. Särskilt när han var mindre så köpte jag en del 62- och 68-plagg på en secondhandbutik. Och strumpor köper jag fortfarande där. Ludwig har dessutom ärvt många saker och kläder av Benjamin (min kompis Saras äldsta).

Men nu har jag fått ett väldigt dille på Mini Rodini så vi får väl se om jag sitter som en tok på tradera eller skrapar ihop till de nya släppen. Väntar med spänning på morgondagens svanar...


  • 137 visningar

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Va roligt att du gillar vår utmaning 😃 bra inlägg dessutom 😊nouw.com/bolmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229