När allt klaffar igen

Nu ska jag äntligen få skriva ett sånt där peppande inlägg om hur bra allt går! Äntligen känns allt så jäkla bra. Ludwigs mage är mycket bättre sen vi började smyga in Althera (mjölkfri ersättning) om dagarna. Målet är att kunna vänja han vid smaken för den är vidrig. Efter det tänkte vi ha den som utgångspunkt när vi gör gröt, välling och barnmat. Vi har hållt på i fem dagar nu och han har bara fått i sig en liten skvätt/några skedar gröt varje gång. Men igår fick han i sig 100 ml och inatt blev det bara 2,5 matningar (somnade under 1 matning). Underbart! Hans uppvak och bökande blir mindre för varje natt *peppar, peppar*, och det känns som det har varit magen som spökat tidigare. Nu har jag lärt mig the hard way att inte ta ut något i förväg så jag ska passa på att njuta medans jag kan. Men just nu känns nätterna helt okej!

Jag tror kanske nappen gör sitt med. Igår var dag 2 då han godkände nappen och det är sån skillnad! Han är mycket lugnare och vi kan sitta och leka på ett helt annat sätt. Tvn kan äntligen undvikas då han är mycket lättare att underhålla. Förut har jag satt på Babblarna när jag bara måste springa och slänga in en tvätt eller dammsuga men nu kan han ha nappen och vara nöjd ett tag. Jag kan sitta med honom på lekmattan och ändå slänga i mig en smörgås eller en termos kaffe. Förhoppningsvis kan jag ligga i med träningen lite mer om jag lyckas få i mig mat i denna takten, och inte bara behöver tajma det till hans sovstund vilket ibland slutar med att maten prioriteras bort (ogillas).

Nu drar jag väl ut egna slutsatser efter bara några dagar med napp och Althera, men det känns verkligen som vi är på väg åt rätt håll. Det kan vara utvecklingsfaserna som äntligen tar den där efterlängtade pausen med. Vi håller alla tummar och tår att detta håller i sig. Det är så fantastiskt att slippa känna den där värsta sömnbristen som ett tryck över sig, och bara kunna njuta av dagarna. Jag blir verkligen helt tagen av hur Ludwig kan fånga sin mammas hjärta så otroligt hårt. Hur han är som individ utspelar sig mer och mer för varje dag. Han är en riktigt känslosam kille, något han fått av båda sina föräldrar. Samtidigt som han lätt kan bli stött och ledsen, eller arg när han inte får som han vill, så har han väldigt nära till det där hjärtvärmande skrattet. Åh, jag blir så lycklig bara jag tänker på det.
Underbara kille, gud va jag älskar dig!

  • Bebisen
  • 300 visningar
  • Nära Trossö, Galgamarken-Trossö, Karlskrona

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229