Något som saknas..

...är sömn! Gud va mitt liv hade varit komplett med lite mer av den varan. Suck, denna natten är inte ens värd att kommentera. Egentligen inte mycket värre än dom andra nätterna men jag börjar få slut på energi igen. Jag är trött på att skrapa ihop 3-4 timmar osammanhängande sovtimmar dom flesta nätterna (inatt gick dock inte ens det). Visst, jag har lyxiga nätter då jag får sova totalt 6-7 timmar ibland så jag ska egentligen inte gnälla. It is what it is.

"Sov när barnet sover". Det finns inte tillräckligt med vrede som kan beskriva mitt hat mot folk som påstår att "jag har hela dagen att sova". Nej. Nej. Nej. Jag uppskattar att Ludwig sover ca 9 timmar per dygn, och då tar jag nog i. 6-7 timmar sprider han vanligtvis ut på natten och återstående 2-3 timmarna på dagen. Vanligtvis blir det 1 förmiddagslur på drygt 1 timme och sedan 2 x 40 minuter resten av dagen. Annars är 8 timmars-natten med 6 uppvak och 1 timmes härjande i selen, följt av 3 x 15 minuters-naps på dagen, också en stammis. Igårnatt sov han 22-06:30 med 4 matningar plus vakentid 1,5 timme runt 00, följt av 1 timmes snutt-nap och 2 x 15 minuter på dagen. Och där följde en ännu värre natt.
Finns det helt seriöst folk som har ro att somna direkt när bebisen somnar när man vet att denne kan vakna 10 minuter senare utan konstigheter? Stressen av att jag måste somna DIREKT när Ludwig somnar för att förhoppningsvis få 2 timmar sömn tar kål på mig lite.. Och detta är om jag skippar allt vad städning, hundpromenader och mat heter.

Jag är kanske allmänt gnällig men jag tycker det är skönt att få ur sig uppgivenhet någonstans, och sedan suck it up och gå vidare. För man har en annan energi som mamma. När man ser sitt barn skratta och må bra så behövs inte många timmars sömn.

Sen vet jag inte om Ludwig är en ovanligt vaken bebis för en kille på 5 månader eller om jag bara klagar mer än andra haha. Det finns ju troligtvis dom som har det mycket värre än oss och dom ska ha världens eloge! Och det kanske inte är rätt metod att räkna sovtimmar, men jag försöker hålla koll på hans dygnsrytm lite. Någon timmes mer sömn per dygn hade dock varit skönt! På helgerna är det lättare då jag kan få avlastning av Macke. Tur att fredagen närmar sig...

  • 147 visningar
  • Nära Galgamarken-Trossö, Karlskrona

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229