My one true love

Märkte nu att jag och Macke firar 4,5 år idag (okej jag märkte det för en vecka sen, jag är fortfarande löjlig och blir nostalgisk och extra kär runt den 18e). Jag kan verkligen inte fatta att vi firar fem år i höst.. Sjukt va tiden springer iväg när man är tillsammans med den man älskar. Och jag trodde verkligen man skulle bråka mycket nu med sömnbristen och allt (självklart påverkar det relationen), men att få uppleva detta nya familjelivet med han man gått igenom så mycket med, hur kan kärleken inte bara bli bättre? Vardagen kan bli lite slitsam ibland, men det gör kärleken bara starkare och mäktigare. Känns som vi kan ta oss an hela världen!

Macke är, förutom den personen som mitt hjärta bultar för, en helt fantastisk människa som jag verkligen ser upp till. Här är tre egenskaper jag ÄLSKAR hos min fina kille:

Stöttande - Detta är något som säkerligen många pojkvänner är, och alla tjejer som har sina stöttepelare vet väl hur fantastiskt det är. Alltså den peppen när man ska skriva en tenta, gå på arbetsintervju, utöva smärtsam sjukgymnastik eller något annat jobbigt är så underbar. Men det jag verkligen älskar är det där lilla extra. Hur han hyllar mig till skyarna och kan bjuda ut mig på middag när jag klarat en kurs. Hur han tar ledigt från jobbet för att sitta och hålla mig i handen när jag ska operera axeln. Hur han kunde torka mina tårar och få mig på bättre humör månad efter månad när vi försökte bli med barn, och hur han engagerade sig i vår utredning. Hur han vet hur himla nervös jag är inför förlossningen så han läser förlossningsböcker med mig varenda kväll, tittar på "en unge i minuten" och hjälper gå igenom varje fas, och hur vi ska hjälpas åt att förstå varann i förlossningsarbete. Hur han varje gång när jag kom ut från toan efter att ha spytt, kramade om mig och pussade mig på munnen fastän jag kände mig vidrig, och sa hur grym jag var. Såna fantastiska småsaker är sånt som nästan gör att benen viker sig på mig.
Något annat han vet att jag har väldigt svårt med är att lämna Ludwig. Jag har klarat en timme men jag har inte lyckats utöka den tiden, det tar stopp. I några veckor nu har jag verkligen haft bad hairdays hela tiden. Jag har inte klippt håret sen i höstas (?!) så det är jätteslitet. När jag står och blir helt förstörd över tovorna i håret som jag måste klippa så peppar Macke mig att unna mig en klipptid. Han erbjuder sig att betala, och han vet hur svårt jag har att lämna Ludwig så dom ska till och med följa med till frissan. Dom kommer säkert sätta sig på fiket bredvid och bara kika in då och då, men att han verkligen gör detta för mig och mina motherly needs får mig att gråta av lycka.

Ansvarsfull - Mackes absolut bästa egenskap som jag hoppas kommer speglas av i Ludwig. Jag beundrar verkligen hans driv och hur han bygger grunden till vår familj. Det är så sällan jag behöver be honom om något, utan behövs något göras så löser han det. Är något sönder så fixar han det. Är jag trött så tar han Ludwig om nätterna.
När jag träffade Macke så måste jag erkänna att jag inte såg mycket av denna egenskapen. Han var timanställd på Ocab när vi träffades och sov bort mesta av dagarna. Men i november 2011 började han på Telenor och sen dess har han kämpat sig långt uppåt, så galet duktig! Nu har han en arbetsmoral som heter duga (till skillnad från förut). Därför känns det som att den här kämparglöden Macke har är något vi skapat tillsammans. Vi älskar se sparkontot växa, vi älskar att fixa, städa och renovera i lägenheten, vi verkligen älskar att planera inför framtiden.  
Förr i tiden kunde jag tycka att han var lite småtråkig ibland. "Var är hans spontanitet och impulser?", tänkte jag. Nu är jag så tacksam att han är så ansvarsfull och eftertänksam, något som gör honom till en fantastisk pappa.

Omtänksam - Åh, om jag bara kunde beskriva hur snäll denna mannen är mot sina närmaste. Det tog ett tag att komma in i denna killens "inner circle", men det var det värt! Han har lite svårt att visa det, det är som att han ska ha en liten mer hårdhudad yta när vi är bland folk men så fort vi är själva så kommer min lilla lök fram och överröser mig med fina ord och pussar. Han ställer alltid upp om man ber honom om något, och oftast behöver man inte ens fråga, han ger en alltid det man behöver. En lång kyss när man känner sig sådär lagom fräsch, en hemlagad middag när man själv inte orkar, ett långt upppiggande sms när man har en dålig dag, ett blombud när han är bortrest och saknad, ja listan kan göras lång.
Det är lätt att bli hemmablind när man inte är van vid annat, men man hör ju om pappor som kanske inte är hemma på lördagkvällarna, varken när deras tjejer var gravida eller när barnen är små, och är dom det kanske det är soffan, fotboll eller annan egentid som gäller. Då känner jag mig så himla bortskämd som i princip alltid har Macke tillgänglig. Då får jag skuldkänslor och försöker pusha iväg honom på en grabbkväll eller en fika med en kompis. Och jag har även varit rädd att Macke ska komma hem från jobbet om dagarna och vara helt slut och inte kunna hjälpa till. Inte då. Det är som att han tycker att jag gör allt jobbet när jag går hemma med Ludwig och Zelda, så han skämmer alltid bort mig och avlastar mig när han kommer hem. "Sätt du dig i soffan så gör jag maten när jag varit ute med hunden", är inte ovanligt att få höra. Samma sak på nätterna. Jag gör allt för att inte väcka Macke så han som kan jobba kan sova ut, men så fort han vaknar så tar han Ludde i bärselen och halvsover i fåtöljen resten av natten, eller tills Ludde blir hungrig.
Älskar att han är så omtänksam, underbara kille!

Ursäkta bildbomben, but I just löööööv him so much ❤️

#kärlek

Gillar

Kommentarer

Sandrajenny
Sandrajenny,
Ni är så fina tillsammans 😍👍🏻👍🏻nouw.com/sandrajenny
marcusdotter
marcusdotter,
Tack snälla! Och detsamma, det är ett par riktigt fina killar vi hittat 😍 (när dom inte spelar tribal..)nouw.com/marcusdotter
Sandrajenny
Sandrajenny,
Ja verkligen! Dom är söta tillsammans 😍 -tribal 😂nouw.com/sandrajenny
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229