Mina mattips

#denstorabloggutmaningen @namnoribebisen @bolmgren


Dagens ämne är att ge lite mattips så jag tänkte dela med mig av några goda rätter som ofta återkommer här hemma.


1. Pastagratäng med gorgonzola: Detta är bland det godaste jag vet; pasta, purjo, kyckling (går att byta med något annat protein), bacon och ost. Själva krämen görs av grädde, creme fraiche och gorgonzola, ev. vitlök. Efter drygt en halvtimme i ugnen är den redo att avnjutas!


2. Pulled pork: Billigt, enkelt och SÅ gott! Kasta i en fläskkarre i öl, cola, rödvin eller något annat gott. På julen har jag piffat upp den med glögg och julmust, blir riktigt smakrikt. Ner med kryddor, buljonger och andra smaksättare efter behov. Kanske några grönsaker vid slutet av kokningen? Det tar några timmar men är så värt det!


3. Köttbullar med sirap: Ja det lät kanske konstigt, men om ni precis som jag brukar steka kålen med sirap när ni gör kålpudding, så måste ni testa detta! Istället för att tillsätta rå lök i köttbullesmeten så kan jag tipsa om att steka löken med sirap, och sen blanda i det i köttfärsen. När vi gör julköttbullar är vi extra noga med detta, och har även i rikligt med kryddpeppar, ingefära och kanel  tillsammans med sirapen så det får en riktig julig smak.

  • 184 visningar

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Åh pastagratängen måste jag testa!nouw.com/jagochjuno
marcusdotter
marcusdotter,
Ja va kul, den är verkligen supergod! 😄nouw.com/marcusdotter
Liv
Liv,
Åh vad gott, ska prova alltihop! hehelivsmode.devote.se
marcusdotter
marcusdotter,
Gud va kul, det gör du rätt i 😄nouw.com/marcusdotter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229