Mina förväntningar inför förlossningen

Nä hörrni, jag är för dålig för att komma ifatt så jag hoppar fram till dagens utmaning och skriver om mina förväntningar innan fl.

Jag har alltid varit extreeeeemt nervös inför att föda barn. Hur ska jag hantera alla känslor/smärtan? Hur kommer det påverka min och Mackes relation? Kommer jag aldrig kunna gå på toa eller ha sex som förut? Kommer jag ens klara en förlossning?

Tack och lov förstod Macke min enorma nervositet. Om ni bara visste hur många timmar jag pratat ut om min förlossningsrädsla redan innan vi ens försökte bli med barn. Han har lyssnat och stöttat och tröstat och hjälpt mig så himla massa gånger. När jag var gravid så lånade vi boken "Att föda utan rädsla". En fantastiskt bra bok. Vi läste den tillsammans på kvällarna och sedan var för sig. Med hjälp av den lyckades vi planera hur vi kunde kommunicera under förlossningen och Macke kunde vägleda mig genom värkarna. Särskilt när jag fick den där dumma morfindosen så jag höll på att tappa fokus i värkarbetet.

Hursomhelst så hade jag ställt in mig på att det skulle bli en tuff upplevelse men att jag förhoppningsvis kunde förlita mig på Macke till hjälp. Och så rätt jag hade. 52 timmar förlossning var tufft, men det gick galant med Macke vid min sida och fokus på en värk i taget.

Och mina förväntningar på tiden efter förlossningen var nog det som överraskade mig mest. Jag var rädd att man skulle ha oerhört ont och aldrig bli sig lik men man skrämde ju bara upp sig i onödan. Så livrädd man var inför det första skitbesöket, eller den pirriga sexdebuten. Det är kanske en individuell upplevelse men herregud, ingen skillnad alls?! Jag som trodde man skulle halta i veckor men det enda som kändes var eftervärkarna. Så mina hemska förväntningar blev inte alls uppfyllda. En kämpig fl, javisst. Men jag är bara positivt överraskad och såg det som en fantastisk upplevelse. 


  • 130 visningar
  • Nära Trossö, Galgamarken-Trossö, Karlskrona

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229